Finn benimle olsaydı, her şey çok farklı olacaktı.
2025 4. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2025 10:24
Kitap oldukça çarpıcı bir bölümle başlıyor. Tam olarak ne olduğunu anlamasak da aslında bu ilk bölümde yazar, hikayenin nasıl bittiğine dair bir ön gösterim veriyor okuyucuya. Ben şahsen bu ilk bölümün kitap boyunca etkisinde kaldım ve kitabın sonlarına doğru da neden bu kadar etkisinde kaldığımı anlamış oldum. Adından da anlaşılacağı gibi kitap ''eğer''lerin hikayesini konu alıyor da diyebiliriz. Autumn ve Finn doğdukları günden beri sürekli birlikte olan iki en yakın arkadaşlar. Ortaokula kadar -belli bir sebepten dolayı birbirlerinden uzaklaşana dek- her şeyi birlikte yaptılar. Ortaokuldan sonra komşu olmalarına ve annelerinin en yakın iki arkadaş olmalarına rağmen birlikte toplandıklarında aralarında o garip gerginlik oluşmaya başladı. İletişimleri azaldı ve hatta bitti. Lisede bibirlerinin tamamen zıttı olan arkadaş grupları oldu. Çok iyi bir arkadaş grubu olmasına rağmen Autumn'un Finn ile arkadaşlığının bitmesinden dolayı duyduğu pişmanlık ve üzüntüyü anlayabiliyoruz okurken. İlk başlarda bu aklının bir köşesindeki küçük bir hissiyat olsa da zaman geçtikçe bu duyguları büyüyor. Öfke, ihanet, aşk ve yalnızlık gibi duygular içini kemirmeye başlıyor. Eğer Finn ve Autumn hala birlikte olsalardı ne olurdu? Şu an her şey daha farklı mı oldurdu? Autumn bu düşünceleri aklından atamıyor. Ben kitabı okurken çok etkilendim. Yazar hikayesinde oldukça sık geri dönüşlere başvurmuş. İlk başta bazı kişiler için kafa karıştırıcı olabilse de bence zamanla alışılabilir bir durum bu. Kitaba başlamadan önce oldukça fazla kötü eleştiriler görmüştüm ama bence oldukça güzel ve aynı zamanda hüzünlü bir kitaptı. Beni son zamanlarda en çok etkileyen kitaplardan biri oldu diyebilirim kesinlikle. Öyle ki ikinci kitabını nasıl okuyacağımı kara kara düşünüyorum bu kitaptan sonra. Eğer almayı ve okumayı düşünüyorsanız kesinlikle öneririm. Fakat kitaplardan kolay etkilenen biriyseniz biraz sarsıcı da olabilir Uyarımı yapmış olayım.
Duygu ve Düşünce
Eğer Benimle OlsaydıLaura Nowlin · Juno Kitap · 2024428 okunma