2025 5. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2025 16:37
Merhaba, sevgili kitap dostlarım nasılsınız? Bugün sizlere çok severek okuduğum Telemak Kitap yayınlarından Alman Edebiyatı olan, #brigitta kitabı ile karşınızdayım. Hikâye, genç bir ressamın Macaristan'a yaptığı bir seyahatle başlar. Ressam, burada arkadaşı, Binbaşı, Murai'ye misafir olur ve Brigitta adlı bir kadınla tanışır. Brigitta, toplumsal güzellik standartlarına uymayan bir kadın olmasına rağmen, içsel güzelliği ve güçlü karakteri ile çevresindekileri etkiler. Binbaşı, anlatıcıya Brigitta'nın zorlu geçmişini ve onun nasıl güçlü bir kadın haline geldiğini anlatır. Gençken mutlu bir evlilik hayaliyle evlenen Brigitta, kocasının onu terk etmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Ancak bu olay, Brigitta'yı daha da güçlendirir ve onu bağımsız bir kadın yapar. Oğlunu tek başına büyütürken, doğaya ve toprağa olan sevgisiyle kendini yeniler ve içsel bir dinginlik bulur. Binbaşı, ise yıllar sonra Brigitta'ya aşık olur ve onunla evlenir. Brigitta'nın yaşadığı zorluklar ve kocasının terk edişi, onun kaderini yeniden şekillendirir. Brigitta, bağımsız ve güçlü bir kadın olarak kendi hayatını inşa eder. Brigitta'nın yaşadığı zorluklar ve bunları aşarak kazandığı içsel güç, okuyucunun kalbine dokunan ve unutulmaz bir etki bıraktığını söylemeden geçemeyeceğim. #brigitta kitabını kesinlikle ve kesinlikle tavsiye eder, klasik okumayı sevenlerin şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Mutlu Okumalar
BrigittaAdalbert Stifter · Telemak Kitap Yayınevi · 202422 okunma