GERÇEKTEN FIRTINA MI?
2025 4. kitabı
Biraz gerçekler biraz da beklentiler üzerine olacak incelemem. İşin gerçeği puan olarak 8 verdim çünkü Rebecca'nın gerçek potansiyelinin 10\10 olduğunu biliyorum. Yani kısacası pek keyif aldığım söylenemez. Serinin ilk kitabının ne kadar sağlam ve gerçek bir dille yazıldığını hepimiz biliyoruz bu sayede gerçekten büyük bir başarıya ulaştı bence. Fakat bu kitaba baktığımız da zorlama olan çok fazla şey görebiliyoruz. Genel yoruma gelecek olursak rebecca gerçekten ikili ilişki konusunda çok başarılı ilerliyor bu seride çünkü Xaden ve Violet arasında ki bağın gittikçe güçlenmesi ve aralarında kurdukları güven ilişkisini adım adım gözzler önüne seriyor kısacası chefss kiss tadında ilerliyor. Romantizmleri, güvenleri, birbirleriyle olan uyumları okumaya değer kısımlar. Xaden açısından baktığımız da ne kadar zorluk olursa olsun Violet'i gölgede bırakmayarak, onun liderlik konumuna geçmesine izin vererek kalperi kazanıyor. Diğer yandan kendine olan zorlayıcı durumdan ötürü nerede uzak kalması gerektiğini, Sgaeyl ile bağları'nın zedelenmesine rağmen dengede tutarak ilerletmeye çalışması gerçekten zorlu bir çatışma ama bu işin altından gerçekten iyi kalktığını düşünüyorum. Violet açısından bakarsak çok fazla baskı, çok fazla insan ve liderliğin getirdiği zor kararlar verme baskısının altından zekice kalktığını görüyoruz. Bunun yanında aşkı için çabalaması, kardeşleriyle iyi bir bağ kurmaya çalışması aradan geçen süreye rağmen zorlayıcı bir durum. Ailesi'nin sakladığı sırlar ve bunları zekasına güvenerek tek tek çözmesi en çok hoşuma giden kısımlardan bir başkası. Kitabı ele alırsak benim hoşuma gitmeyen şeylerden en başta gelen ise fazla karakterler oldu. İsimlerini bir kaç sayfa sonunda hatırlamadığım, özellikleri umrumda olmayan generaller vs. bu kısımları inanılmaz sıkıcı ve bunaltıcıydı. Okuduğum o sayfalar da acaba bıraksam mı diye düşünmeme yol açtığı oldu açıkçası. Bana yazmak için yazılmış hissiyatını vermesi esasen sıkan kısımdı. Kitabı farklı kararkterlerin bakış açısından ele alması bence zekice ama sıkıcıydı. Sonuna yalaşmışken olay örgüsünde dikkati farklı yöne çekmek evet güzel bir hamle çünkü sevilen bir karakter kaybı yaşanıyor. Gerekli mi derseniz? HAYIR. Çoğu okurun üzerinde Liam kadar etkili bir durum yarattığını zannetmiyorum. Bende asla bir etki yaratmadı çünkü. 790 sayfayı yazması gerekli değildi benim gözümde. Kitabı fazla uzatmak, fazla negatif düşünce doğuruyor okuyucuda. Ejderhalar açısına gelirsek Andarna'nın seçimini yapması işin gerçeği beklenmedikti çünkü ejderhaların binicilerin sadık olması ilk kitaptan beri aklımıza en çok kazınan bilgi olmuştu. Mühür gücü ise beklediğimizden çok daha düşük bir güç gibi ortaya çıktı ama bence ilerleyen 2 kitapta daha önemli noktalarda işe ayarayacak gibi görünüyor. Özetleyecek olursakta beklentimin altında kalan bir kitap oldu. Güzel bir kitap ama serinin ilk hali ve son hali arasındaki fark uçurum kadar. 4. kitap bende çok merak uyandırıyor mu derseniz? Hayır. Üçleme olarak çokk güzel olabilecekken bunu daha da uzatmak şahsen biraz zorlama yazılacağı hissine düşmemi sağlıyor. Yazarın araya yıl atacak olması da uzun bir süre XADEN, VIOLET ikilsine veda edeceğimi gösteriyor. Oysa ki bu evrene bayılmıştım ilk kitapta. Yine de olumsuzlukları bir kenara atarsak ,Rebecca yazmaya devam et ve lütfen hepimize mükemmel bir seri ver.
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,605 okunma