Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 31 Ocak 2025 00:32 Derini Yüzeceğim adlı bu kitap sanırım 20 senedir kitaplıkta beklemekteydi.Kemal Tahir ismini görünce birden odaklandım niye daha önce farketmediğimi bilmiyorum ama kısmet bu zamanaymış.
Mayk Hammer'in Maceraları Amerikalı yazar Frank Morrison Spillane’in yazdığı "Mike Hammer" serisinin Kemal Tahir tarafından çevrilen tercümeleriymiş.Derini Yüzeceğim bunlardan biri.
Ecel Saati,Kara Nara,Kıran Kırana gibi benzer kitaplar döneminde çok tutulmuş.Spillane, altı adet Mayk Hammer romanı yazdıktan sonra kitap yazmaya ara vermiştir. Sonrasında talep üzerine epeyce sahte Mayk Hammer romanı kaleme alınmış ve piyasaya sunulmuş.
Edebi bir değer taşımayan bu kitaplar polisiye-gerilim sever insanlar tarafından ilgi görmüştür.
Derini Yüzeceğim bunlardan biridir ve anladığım kadarıyla eserlerin hepsinde polisin çözemediği olayı çözen bir dedektif vardır. Mayk Hammer suçluları ele geçirip suçsuz olanların intikamını almaya and içmiştir adeta ve tek başına hepsinin üstesinden gelir.Uzun zamandır bende bu tür bir kitap okumadığımdan aslında kafam dağıldı diyebilirim.Ara sıra okumak mı lazım ne!
Derini Yüzeceğim hakkında yazacaklarım bu kadar.Kitapla ve sevgiyle kalınız.