Zihnini Yeniden Yapılandır
@voolkanerkan hocamın kaleme aldığı kişisel gelişim kitabı ile günaydınlar
" İnsan ne olduğunu bilmek istiyorsa önce ne olmadığını görmek zorunda... " Moddosu ile başlıyor kitab. Kendi gelişim hikayemiz uzun bir yolculuk bu serüven de inişli çıkışlı olacak elbette. Yol gösteren bir kaynağa ihtiyacımız olacak. Başucu kitabımı sizlere de fikir olsun.
"Mevcut düzen çöküyor ve İnsanlar kendilerini akıl hastası gibi hissetmelerinin nedeninin insan ruhuna uygun şekilde tasarlanmamış bir sistem içinde yaşamaları olduğunu anlamaya başladılar. "
(Jim Carrey)
" Hiçbir zihinsel yorum katmadan gözlemleyebilme yeteneği zekanın en yüksek mertebesidir. "
(Jiddu Krishnamurti)
" Başarı bir yolculuktur bir varış noktası değil. "
(Ben Sweetland)
Başarıya da başarısızlık tamamen bizim belirlediğimiz kriterlerdir . O noktaya varana kadar edindiğimiz bilgiler ve tecrübeler hayatımız boyunca bir değişiklik edecek. Önemli olan tek bir noktaya kilitlenip sadece o amaç için çalışmak değil . Çok yönlü fonksiyonel sosyal bir karakter oluşturmak daha önemlidir. Bu sayede başarı aynı anda gelecek.
" Bu dünyada bir insanın başına gelebilecek en sıra dışı ve mükemmel olay kontrolsüzce devam eden düşünce uykusundan uyanmaktır. "
İnsan beyni düşündüğü olumlu yada olumsuz tutumlar çevresinde dolaşan ve neyi çok düşünüp dillendirirsek bizimle buluşturuyor. Kendi deneyimlerim de bu yönde.
" Bence dünyadaki en başarılı güçlü ve zengin insanlar
Zihninin esaretine son vermiş
İçindeki hakikatin farkına varmış ve iç huzurunu sağlamış
Çocukken sahip olduğu ve doğal hali olan
İçindeki sebepsiz neşe ve coşkuyla tekrar buluşmuş olanlardır. "
Kitabın son alıntısı birkaç kez okuyunuz ve üzerine düşünmek iyi gelecektir