MÜSLÜMANLARIN - DİNDARLARIN İMTİHANLARI İmtihan dünyasında Müslümanlar, sosyal medya ile de imtihan ediliyor; bunu unutmamalıyız. Sosyal medyada erkeklerin hanımlarda olmasını istediği özellikler ve hanımların da erkeklerde olmasını istediği özellikler diye paylaşım yapmaları size de iriti/rahatsız edici gelmiyor mu? Bazı şeyleri zamanla normalleştirmeye çalışanlar var. Arif Nihat AsyaArif Nihat Asya merhumun ifadesiyle "Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu/Ne olduysa hep bize azar, azar oldu." Mesela 28 Şubat'ta o kadar tesettürden dolayı zulüm gören mazlum Müslüman hanım ablalarımız vardı ve devir değişti şimdi de tesettürün haysiyetini çiğneyen hanımlar türedi. Aliya İzzetbegoviçAliya İzzetbegoviç'in dediği gibi; "Dâvâlar acılar içinde doğar, refah içinde ölür." Ve maalesef ki tesettür dâvâsını yozlaştırıp bu gibi yanlışları alenî işleyerek "Kimse karışamaz" vb sözler ile de nefislerinin avukatlığına soyundular. Âyette meâlen Cenâb-ı Hakk'ın buyurduğu gibi; "O hâlde dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayâtı kendilerini aldatan kimseleri bırak; hem (sen) onunla (o Kur'ân ile) nasihat et ki, bir kimse kazandığı (günahlar) yüzünden helâke düşürülmesin!" (En’âm Sûresi, 70. Âyet-i Kerîme Meâli'nden) Bize düşen Allah rızası için bunları demektir, bildiği hâlde yanlışlarını görmeyenlerin kendileri mes'ûldür. Müslüman bir hanım, hem de feraceli ya da çarşaflı hususan da peçeli bir hanım neden "gözünü", "elini" ya da herhangi bir uzvunun fotoğrafını çekip binlerce belki daha fazla insanın göreceği sosyal mecralarda paylaşır? Bu meseleleri basit zannediyoruz lâkin backgroundunda/arka planında psikolojik olarak beğenilmek, medh edilmek, insanların alâkasını celb etmek gibi hâlleri yatmaktadır. Nefis ile mücadele edip şer'î tesettüre göre giyinen, çarşafa giren yahut peçeli olan Müslüman hanımları da şeytan "fotoğrafını paylaştırarak" sağdan yanaşıp ifsad ve iğfal etmeye çalışıyor. Bu yazılanları okuyan bazı feminaziler yahut feminazilik tesirinde kalanlar, hemen erkekler ile alâkalı şeyler söylemeye çalışacaktır. Halbuki "İslâm’da kadının mahremiyet alanı ile erkeğin mahremiyet alanı farklıdır." Bunu âyetlerde ve hadîslerde net şekilde görmek mümkündür. Erkeğin tesettürü ve kadının tesettürü, mahrem bölgeleri, gösterilebilecek durumlar ve diğer durumlar bellidir. Nefsimiz bizi kandırmasın, şeytan bizi kendi oyuncağı yapmasın, hevamız bizi aldatmasın. "Netice-i kelâm: Sen eğer nefis ve şeytanı dinlersen, esfel-i safilîne düşersin. Eğer Hak ve Kur'ân'ı dinlersen, a'lâ-yı illiyyîne çıkar, kâinatın bir güzel takvimi olursun." (SözlerSözler, s. 328)
1.488 Gösterim
Kadınların tesettür ibadetinde yozlasmalari, tam tesettürlü hanımların dahi kendilerini ekranlarda paylaşması bir sebeb değil bir sonuç.Sekülarist bir ruh, materyalize olmuş bir kafa ve kişilik yapılanmasının dışa izharıdır. Bu yüzden emin olun kadın erkek Müslüman bireyler bu gidişatın farkında ve rahatsız. Fakat beylerdeki yozlaşma ve ruhun çöküşün yansımasını aksettirecek bir emirle muhatap olmadığı için toplumdaki çürüme genelde kadınlara mal ediliyor. Taha Kılınç hoca erkeklerin artık mahremiyete riayet eden tesettürlü hanımlara rağbet etmediği için hanımların onların istediği yönde giyinip kuşandigini cıvıl cıvıl , renkli giyinerek kendini sergilemeye ve gözler önünde bir nevi vitrinize etmeye mahkum edildiğinden bahsetmişti.
Abdulkadir Çelebioğlu
Evet başta dediğiniz sonuç olması doğru.. Zaten biz de bunu dile getiriyoruz.. lâkin kadınlara mâl etme durumun olmadı.. Bir yanlış anlaşılma olsa gerek.. Yorumunuz için Allah razı olsun hocam, teşekkürler..
Abdulkadir Çelebioğlu
Kendini "Müslüman - Dindar" görmeyenler, yazıda muhatap değildir. Hakaret, küfür ve ğaliz ifadeler ile yorumda saldırmak yerine görmeyip geçiniz. Muhatap kitle istifade ederse ne mutlu bize.
Bu yorum görüntülenemiyor