Puan vermedi·309 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Ocak 2025 15:11 Vay canına.. vay beeeh! diyerek incelmeme başlamak istiyorum. Zira benim kafa durdu, yandı, bozuldu, error veriyor, az sonra eriyip kulaklarımdan akacak sanki ashdajhd. Tamam daha fazla çirkinleşmeyeyim. Kitabı açıkçası almayı planlamıyordum, çok fazla gördüğüm (özellikle amazona girip bu kitabı görmeyen zaten yoktur) ama ilgimi çekmeyen bir kitaptı. Geçen bir kitap alacaktım ve bunun ne kadar sevildiğini gördüğüm için (0 beklenti ile) bunu alayım, yorumlar çok iyiymiş dedim. Neyse kitap geldi. Allah Allah bir baktım, bakış o bakış haagshh. Kapak çok iyi, baskı çok iyi, hiç okumadığım bir yayınevi, konu çok iyi, e kısa kitap falan filan en nihayetinde kitabı büyük bir heyecanla ama az beklentiyle dün öğlen okumaya başladım. Sy 25'e geldikten sonra bir an durdum ve ilk izlenimim kitabın ne kadar akıcı, sürükleyici olduğu yöndeydi. Daha ilk sayfalarda yazarın kalemine hayran kaldım. Resmen nefes almadan tüm kitabı okuyup, bitirdim. Sayfa olarak az, bölümlerinin ise en fazla 3-5 sayfadan oluşup kısa kısa ama dolu dolu oluşu da bu duruma cidden tuz biber oldu. Hatta ben not almayı çok severim, bir noktaya kadar tek bir harf bile heyecandan yazamadım. Tüm kitap boyunca bu sürükleyiciliğin, heyecanın anlık olarak düştüğü tek bir sahne bile olmadı bende. Gerçekten bu kitabı okumanın tam zamanıymış. Saat gece 3'e gelirken ben kitabın son sayfalarındaydım ve cidden yüreğim ağzıma geldi. O kadaaar gerildim kii heyecandan midem bulandı hashdahj. Her minik seste kalbim hızlanıyor falan çok fenaydı. O kadar odaklanmıştım ki büyük ihtimalle o an birisi bana bir 'BÖÖÖ!' yapsa olduğum yere bayılırdım. Aaaa bir de yaa o her şeyin alt üst olduğu bölüme gelmeden o kadar teori ürettim ki en son ölenlerin aslında yaşadığını falan düşünüyordum. Dedim hatta acaba bir derealizasyon mu? Sonra sonuca o kadar şaşırdım ki cidden ters köşe yaptı. Hatta o an inanamadım, daha doğrusu anlayamadım; sayfayı, kitabın önceki bölümlerini 'DUR NE?!' diye başa alıp kaçırdığım bir şey mi var diye tekrar tekrar okudum. Son sayfada ise sadece öyle kalakaldım. Beni cidden şaşırttı. Akıcılığı, sürükleyiciliği, heyecanı bende bir saniye bile dinmedi. Herkesten şüphelendirdi ama sonucunda yine şaşırttı. Korktum ve gerildim. Sonuç olarak çok çok beğendim. Sadece nasıl desem bazı noktalar kafamda o kadar karıştı ki bağlantı kurmakta güçlük çektim. Yazarın o bağlantıları okur için biraz daha net, detaylı açıklayarak kolaylaştırmasını isterdim. Hala o nasıl, neden oldu? Şu o zaman şöyle miydi? diye düşünüyorum. Bir de asahajhghas bilmiyorum bunu bir tek ben mi hissettim ama bir sahnede 'deli, iri kıyım, dev, pis' diye karakter tarafından belirtilen bir kadın geliyor ve ismi vs hakkında bir bilgi bile verilmeden karakterimiz hemen onun bir Türk olduğunu anlıyor. Ahahahah dedim 'aşko Yunan olduğunu bu kadar belli etme ama yaaaa' Yani o kadaaar milletten o kadını Türk yaptın ya, ya da Türk yapacak o kadını buldun ya sana da aşk olsun. Güzel bir şey yazsaydı sevgimi daha da kazanır helal olsun derdim, ama bu durumu biraz çocukça buldum ve güldüm açıkçası. Evettt bu şekilde, okumak isteyen herkese bol keyifli, çok heyecanlı okumalar diliyorum. En içten sevgilerim ve saygılarımla..
Puanım: 4.75/5☆