2025 7. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 10:33
Betimleme yapa yapa kitabı uzatmış sadece. Kurguyu yaklaşık, 3 sayfada anlatabilirmiş. Kitabın alâmeti farikası betimleme. Karlı Antarktika betimlemeleri, mağaral, sarkıtlar, teknik alet edevatlar, daha neler neler... Kurgu zayıf. Genel olarak dönemi baz alıp ona göre inceleme yapmak gerek ancak yine de kurtarmadı ve zaman kaybı oldu. Keşke Poe okusaydım :) Sonuç olarak; Delilik Dağlarında, Lovecraft’ın en etkileyici eserlerinden biri olsa da, fazla akademik dili, aşırı detaycı anlatımı ve durağan temposu nedeniyle herkese hitap etmeyen bir metin olabilir. Eğer okuyucu, Lovecraft’ın Cthulhu Mitosu’na dair önemli ipuçları edinmek ve Antarktika’nın ürpertici ve uzun betimlemelerine dalmak istiyorsa, bu kitap okunabilir. Ancak, karakter odaklı, hızlı tempolu veya doğrudan korku öğeleri barındıran hikâyeleri sevenler için oldukça yorucu olacaktır. Not: Betimleme severler keyifle okuyacaktır. Ben çok fazla betimleme sevmediğim için kitap bana hitap etmemiş olabilir. Kendi kitabımda da betimlemelerin dozuna oldukça dikkat ediyorum. Okuyucunun dikkatini dağıtmamak için. İyi okumalar :)))
Deliliğin DağlarındaH. P. Lovecraft · İthaki Yayınları · 20182,682 okunma
1.352 Gösterim