2025 14. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 18:10
Mezbaha 10/10 5/5 Off o kadar iyiydi ki gerçekten devamı olsaydı hiç vakit kaybetmeden uykuya elvada diyerek sabahlara kadar okurdum Jack Reacher serisinin ilk kitabı Mezbaha'da adı üstünde Jack Reacher'ı, kahramanlıklarını ve Sherlock Holmes'lüğünü okuyoruz. Jack eski mesleğinin ardından oradan oraya gezen bir berduştur. Bir gün yolu Margrave kasabasına düşer. Ve daha ilk anda normal, sıradan giden hayatı değişiverir. Jack'in kasabaya geldiği gün bir cinayet işlenir. Jack kendini sorgu odasında bulduğunda kasabaya geldiğine lanetler okumaya başlar. Tabii gerçek katiller de aynı laneti okur çünkü Jack Reacher bulaşmak isteyecekleri biri değildir. Ayhhh! Kitap fena halde güzeldi ya aksiyonlar, taktik savaşları, ekip çalışması, planlar... Ne ararsanız var. Ortada seri cinayetlerimiz olduğu için cinayetlerin sebebi ve katil arayışına giriyorsunuz zaten. Ama arka planda hiç yerinde durmayan bir Jack Reacher var. Onun keskin zekasına ve becerikliliğine hayran kalmamak elde değil. Kitapta çok fazla şeyi sevdim. Yani sevmediğim bir şey yoktu ama özellikle hayran kaldığım bir şey vardı ki o da yazarın kalemiydi çok ama çok beğendim üslubunu. En korkunç ve ciddi bir olayda bile yazarın kinayeli diyalogları sayesinde gülmeye başlıyorsunuz. Jack'in keskin bir zekası ve sizi kahkahalara boğacak bir hazır cevaplılığı var. Sherlock gibi. Hayran kalıyor, seviyor ve imreniyorsunuz. James Bond ve Sherlock Holmes'ün aynı kişi olduğu bir aksiyon filmi izlediğinizi hayal edin. İşte bu kitap tam olarak öyleydi! Hele son sahneler! Resmen izledim! Jack Reacher'ı daha fazla okumak istiyorum okuyun okuyun!
MezbahaLee Child · Koridor Yayıncılık · 2025214 okunma