2025 11. kitabı
#okudumbitti #Kırıkhayatlar #HalidZiyaUşaklıgil #İnkılapyayınları 422 sayfa Kırık Hayatlar ,Halid Ziya Uşaklıgil in Servet-i Fünun edebiyatı döneminde kaleme aldığı son eseridir.Bu eser de tıpkı diğer popüler iki eseri Mai ve Siyah ile Aşk-ı Memnu gibi batılı roman tekniğine uygun olarak yazılmıştır. Aynı zaman da hem romantizm hem de realist özellikler taşıdığı için çok yönlü bir romandır. Yazar diğer iki romanından üstün gördüğü Kırık hayatlarda ailenin kutsallığı, yalnızlığın acısı karşısında bireyin duruşu, kırıklık,ölüm ve hayatın bilinmezliği üzerinden toplumsal yaşamı sorgulamıştır. İdealist bir doktor olan Ömer Behiç , kendisiyle taban tabana zıt bir karakter olan çocukluk arkadaşı ve kendisi gibi doktor olan Bekir Servet' le, insaniyet ,erdem, namus ve aile gibi konularda içsel bir savaş yaşarken ,adliye koridorlarında ve hastane köşelerinde ki halk da Kırık hayatlarını onarmaya çalışıyor. Eserin fazlasıyla sadeleştirilmiş olması beni rahatsız etsede severek okudum . Kitaplar hayatınızda hep olsun
Kırık HayatlarHalid Ziya Uşaklıgil · İnkılap Kitabevi · 20162,547 okunma