·208 syf.····Okunma: 06 Şubat 2025 22:43 Derin, trajikomik, hüzünlü öykülerden oluşan bir kitap Locos: Bir Jestler Komedisi. Açıkçası ön kapak tasarımı ve tanıtım bülteni yazısından etkilenip aldığım bir kitap oldu. Arka kapağında uzun zamandır hak ettiği değeri görmediği ve 1936'da yayınlanmasına karşılık çok uzun yıllardan sonra okuyuculara ulaşan ve Türkçeye çevrilen bir öykü kitabı olduğu yazıyordu. Ben de çok merak ederek okumaya başladım. Gel gelelim ilk bölümlerdeki öyküleri çok zor okudum ve bu öykülerin olay örgüleri bana kopuk kopuk geldi. Kitabın ortalarına doğru bazı öykülerin iç içe geçtiğini ve gerek karakterlerin gerekse de olay örgüsünün nereye bağlandığını farkettim. Ancak yine de o ana olayın bağlantısını çözmekte zorlandım. Genel olarak çok yoğun bir anlatım olmamasına karşılık bu kitabı okurken gayet zorlandım. Çünkü öykü karakterlerinin oluşumu ve ana olayın diğer öykülerin olay örgüsündeki yerini çözmem vakit aldı ve aslında kafamda da tam mânasıyla oturtamadım. Ancak yine de bu tuhaf öykülerin bazı noktalarını okumak gayet keyifliydi.
Herkese iyi okumalar dilerim.