Herkese Merhaba
Bugün sizlere Cengiz Güldal kaleminden Şennur Neden Delirdi kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 156 sayfalık bir kitap
"Bu kitap sizi sarsacak ve uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız..."
Şennur'un trajik hikayesi hazır mısınız?
•Şennur; kıvır kıvır, kızılımsı uzun saçları, mor menekşelere benzeyen kocaman gözleri, yüzünden gülücükleri eksik olmayan, Hatice ve Osman'ın biricik kızı. Varlıklı bir aile olsalar da babasından yana yüzü gülmeyen, ona eziyet eden üstelik okumasını değil bağ bahçe de çalışması için uğraşan biriydi. Annesi ve halası ise onun için ellerinden ne geliyorsa daha fazlasını yapmaya çalışırlardı. On yaşına geldiğinde annesi zorlu mücadele sonucu onu okula göndermişti. Okumayı çok seven Şennur çalışkan bir öğrenciydi. Yıllar geçiyor Şennur çok güzel bir genç kız oluyordu. Kalbinde kelebekleri hissettirecek o yakışıklı delikanlıyla da tanışacaktı. Adı Zafer'di. Ama hayat bu ya her şey hayal edildiği gibi olmuyor. Henüz on beş yaşına geldiğinde babası ve amcasının onun için hazırladığı hain plandan habersizdi. Peki bundan sonra Şennur'un hayatında neler olacaktı?
Şennur ilk aşkı Zafer ile kavuşabilecek mi?
Babası ve amcasının hain planı neydi?
Şennur neden delirdi?
•Şennur'un duygusal dünyasına, hayallerine ve umutlarına konuk olacağımız bu kitap materyalist hırs, katı gelenekler ve zulümle, toplumun birey üzerindeki baskısını özellikle de kadınlar üzerindeki baskının sonucu olarak bir kadının psikolojik çöküşüne ve delirmesini gözler önüne seriyor.
•Sade akıcı bir dil kullanılmış, karakter olay ve mekan betimlemeleri ile sizi düşündürmeye ve sorgulatmaya sevk eden, toplumsal baskı ve kadınların konumu, materyalizm ve hırs, çaresizlik, umutsuzluk gibi temaları ile kısa ama etkisinden çıkamayacağımız yaşanmış bir hayatın acı öyküsünü okuyacağımız bir kitap.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ