2025 6. kitabı
Şubat ayının ilk biten kitabı LEYAL - Azize'nin Sırrı Kitapla ilgili anlatacağım o kadar nokta var ki nerden başlayacağımı bilemiyorum ama sanırım buldum. Uyanış temalı bir kitap olduğu için kişinin kendi iç yolculuğuna çıkması , gölge yanlarını kabul etmesi ve yaşadığı olaylar sayesinde uyanması bir şeylerin farkında olması temalı bir kitap. Bu arada aklıma gelmişken çantanıza atarsanız ve fırsat buldukça okursanız 240 sayfalık bir kitap çok rahatlıkla birkaç günde biter. Kurgusu oldukça güzel ve yazarın ilk kitabı olmasına rağmen dili akıcı ortalarda biraz yavaşladı ama o kadar olur. Sonlara doğru yine hızlandı. Tam beklediğim gibiydi o konuda. Alıntılara zaten doyamadım. Sağa kaydırıp, kaydırıp okuyabilirsiniz. Kitabın konusuna gelirsek Tarot kartlarını temsil edenler rüyalarında bir vadi keşfediyorlar. Yapılan araştırmalar bir cihazla vadiyle bağlantılı olanların oraya geçmesine yardımcı oluyor. Bu işi gece yaptıkları için kendilerine gece yaşayanlar diyorlar. Bizim tiyatroyu çok seven bir kız karakterimiz var ismi Aden (cennet bahçesi) bu hırçın kızla aramızda o kadar benzerlik vardı ki çoğu yerde aaaa ben falan deyip durdum. Sonra bir gencimiz var ismi Cenker , kendisi vadiye geçebiliyor ve bu soydan geliyor. Vadinin Azizesi kayıp herkes onu arıyor. Cenker ile Aden ev arkadaşı oluyorlar. Birbirlerine karşı başlarda oldukça resmi davransalar da aralarında ki aşk gün geçtikçe alevleniyor. Cenker Aden'in yaralarını sarıyor ona iyi geliyor. Aden meraklı birisi her akşam Cenkerin bir yere gittiğini görüyor ve onu takip ediyor sonunda laboratuvarı buluyor. Kader onu cağırıyor. Bu tiyatro oynayan , Tarot bakan kızımız aslında başka bir boyuta ait olduğunu öğreniyor. Sonra beraber kayıp azizeyi arıyorlar. Bu proje neden iptal edildi o sorunun cevabını bulmaya
Fantastik Bilim Kurgu
Leyâl: Azize'nin SırrıMelina Ünlüsü · Orionebula Yayınevi · 202429 okunma