·224 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Aralık 2023 00:00 Daha önce okumadığım bir ülke edebiyatından bir kitap okumak nevinden challenge gibi bir challenge ile karşı karşıya kalmasam muhtemelen bu kitabı elime almayacaktım. Daha once Sloven edebiyatından bir eser okumadığım için ve konusu da ilgimi çektiği için hızlıca başladım okumaya.
Yazarın ikinci dünya savaşı sonrasında doğmasına ve asker olmamasına rağmen hikayeyi bu kadar gerçekçi anlatması ve aynı zamanda da beş farklı karakterden aynı kadını bu kadar güçlü aktarabilmesi takdire şayan gerçekten.
Baş kahraman Veronika’nın, Dostoyevski’nin Nastasya Filippovna kadar olmasa da onu andıran karizması, Truman Capote’nin Holy Golightly’nin spontaneliği ile güzel harmanlanmış bir şekilde; birbirinin hayatında az çok yer etmiş farklı kişiler tarafından anlatıldığı bu roman, ikinci dünya savaşı gölgesinde yaşanan ilişkiler ve irili ufaklı birden fazla aşk hikayesi barındırıyor.