”Namaz, bize peygamberlerin, velilerin ve müminlerin yolunda olduğumuzu hatırlatır. Yalnız olmadığımızı, yaşam yolunu tek başımıza değil, gönülleri imanla dolu nurani bir topluluğun içerisinde adımladığımızı hatırlatarak kalbimize güç verir.”
“Ruhu onaran sohbetler” başlığı ile karşımıza çıkıyor kitabın tamamı. Kitap hakkında ilk söyleyeceğim şey gerçekten samimiyetle ve ciddiyetle yazılmış olması, ruhu onaran tarafı da bu olsa gerek. Göz aydınlığım namazım hakkında yazılmış çiçek gibi bir kitap. Okurken çok yerin altını çizdim, bence bir an evvel alıp okuyun ki sayfaların tek tek fotoğraflarını çekip paylaşmayım :)
Namaz hakkında insanlara söylemek istediklerimin çoğunu konu konu ele almış, özellikle de şu konuda; huşu içinde kılmıyor olsak da namaz olmazsa olmazımız, her şeyden önce onu kılmakla mükellefiz, içerisinde yaşayacağımız duygular ve huşu da bir zahmet çabayla olsun, zamanla ve emekle olsun. Namaz benim miracım, onsuz hiç olduğum bir duruşum, kimliğim. Burdan bakmazsak zaten o huzura nasıl varabiliriz ki… Huzura Varınca kitabının dili çok daha yumuşak ve sabırlı, namaz hususu ülkemizde çok büyük bir sorun olduğundan, kitabın sabırla, şuurla yazılmış olduğunu hissetmek de ayrıca ilgimi çekti.
Çok güzeldi her satırı @mecitomurozturk teşekkürler hocam.
Mutlaka okunmalıdır, tavsiyemdir. Ayrıca çevrenize hediye edilebilecek kitaplardan.