·192 syf.····Okunma: 08 Şubat 2025 23:59 Sorgulatan bir kitap, ayrıca çok keyifle okuduğum kitaplar listesine girdi. :)
Sinan Canan’ın akıcı ve bilimsel yaklaşımı ile Sesil Pir’in insan psikolojisi ve organizasyonel davranışlar konusundaki uzmanlığı birleşerek okuyucuya hem teorik hem de pratik bilgiler sunuyor. Bilimsel araştırmalar içeren içerik, sıkıcı olmaktan uzak, herkesin anlayabileceği bir dille kaleme alınmış. Ayrıca, yalnızca iş dünyasında değil, sosyal alanlarda ve insan ilişkilerinin her alanında dönüşüme katkı sağlayacak ortak noktalara değinilmiş. Liderlik vasfı, tüm eğitimcileri kapsadığı gibi ebeveynleri de içine alıyor.
Yazarlar, liderlik kavramına güç gösterisi sergilemenin ve baskın bir otoritenin ötesinde, insanın özünü anlayan yepyeni ve daha nitelikli bir boyut kazandırmayı hedeflemiş.
Sadece bu kitap değil, Sinan Canan'ın tüm kitapları hem keyifli hem de oldukça verimli. Antropoloji, biyoloji ve nörobilim alanındaki donanımını, psikoloji ve felsefe ile harmanlaması muazzam derecede öğretici oluyor. Bir bilim insanı olarak akademik bilgisini, bir hikâye anlatıcısının sıcaklığıyla birleştirerek, kitaplarında teknik bilgiyi makale soğukluğundan çıkarıp sohbet havasında sunuyor.
Ayrıca, bilgiyi bir reçete gibi dikte ederek sunmak yerine, merak uyandırıyor ve sorgulatıyor. Eğlenceli ve akıcı üslubu, okuyucuyu düşündürmeye yönlendiren derin bir etkiye sahip. Bana büyük katkı sağladığını düşünüyorum, ilgilenenlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.