bitirmeden olmaz Torpili bırak artık beSpolier içerir. Gene her yıl gene bir sıkıntı yaşayacağı okula geri geliyor. Siz bilirsiniz kim. Harry. Madem her sene bir şeyler yaşayacaksan niye geliyon git imam hatibe kurtul. Bu bakanlar buluşmuşlar ki demişler ki naneyi yedik bu sene diye. Neden Artık anlamışlar Voldemort gelmiş diye adamlar geldi sizin esrar odasını yediler anca anladı zeki kardeşlerimiz. Aralarında tartışıyorlar kendinize dikkat edin bu yıl sıkıntıya gidebilirmiş diye. Bizim Harry gazete haberlerine çıkmış. Çıkmayan bir o kalmıştı o da çıktı. Seçilmiş kişi mi diye haber salmışlar. Asıl soru o değil. Torpilin baş yapıtı kim onu sormalıydınız. Bu Dumbledore kafa rahat Harry nin eve geliyor. Habersiz evlerine mi gelinir. Harry'yi eski bir arkadaşını okula getirmek için götürüyor. E kendin git. Kendi gidince canı sıkılacak herhalde. Getirdiler bunu illa hoca yapacaklar. Adamı ikna ettiler iksir hocası oldu . 5 kitaptır Snape iksir hocasıydı. Derse 1 saniye geç kalsa puan kırıyor Harry’den. Gene geliyorlar weasley ailene. Bizim üçlü dışarı da malfoyu takip ediyor. Malfoy kimseye fark etmeden bir yere gitmeye çalışıyor. Bizimkilerde takip ediyorlar. Niye salmıyorsunuz çocuğu. Belki birisini büyüleyecekti yok takip ediyorlar. Bu malfoy bir yerden kolye almaya gidiyor. Bu olayı kimseye söylemeyeceksin diye ikna etmeye çalışıyor. Şaka kitapta bile büyük harf yazınca bağırmış oluyor herhalde. Harry birkaç sayfa bu Malfoy ne yapabilir diye düşünüyor. İşi gücü yok zaten başka ne yapsın. Bide her film de eksik sahne var. Nerden gelmiş bilinmeden filmde gösteriliyor. Okul treninde daha garip yolculuklar. Harry gene sıkıntısı var trende bile rahat durmuyor. Niye gizli gizli milletin konuşmasını dinliyorsun. Bu Malfoyların gizli planını dinliyor. Bu fark edilince dayak yiyor ama sağlam yiyor. Burnu kırılıyor. Amacı Malfoyun ne yapmaya çalıştığını öğrenmek Bu Harry iksir dersinde kolay geçiyor bu sene ama bir kitap sayesinde. Bu yüzden Harry bu Melez prensin kim olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Çünkü büyüler yazıyor kitabın içerisinde. Niye iksir kitabının içerinde büyük bende anlamadım. Devlet kitabı yanlış basmış herhalde. Derse Slughorn giriyor. İksir dersinin yeni hocası. daha gelir gelmez dediği büyüyü bilene bir şans iksiri verecekti. Harry kitaba bakıyor direk yapılışı orda yazıyor. Gene torpille alıyor şans iksirini. Bu iksir zaten sınırlıymış iyi ki çünkü balına bal katacak Harry. yapımı zaten zormuş. 6 ay sürüyormuş. Bir yanlış yaptın mı 6 ay gitti. Ara sıra Dumbledore Harry'yi Voldemortun geçmişini öğrenmek için özel derse çağırıyor. Voldemort daha insan halindeyken ismi Tom riddle'mış. Bunu okula davet eden zaten Dumbledore'muş. Harry arada Snape ve Malfoy'un gizli konuşmalarını dinliyordu. Bir planları vardı ama ney olduğunu Harry çözememişti. Dumbledore Voldemort'u öldürmek için 7 hortluk'un olduğunu söyler. Voldemort gitmiş ruh parçalarını gizlice saklamış bir yerlere saklamasa sonu yakın olurdu herhalde. Küçük şeylere saklamış ruh parçalarını Dumbledore Harry'le birlikte gizlice okuldan çıkıyorlar. Bu arada Malfoy rahat durmuyor olacak ki devamında söyliyecem (Merak edin az be). Dumbledore orda Bir iksir içiyor ve adam pert. Adam bir tane vursan düşecek güce düşüyor. Niye gitti bilmediği iksiri içti. İçilir mi bilmeden ya. İnsan bir son kullanma tarihine bakar. Malfoy bizim Dumbledore'u tuzağa çekmesinmi. Okula gitmiş Ölüm yiyenleri getirmiş. Oğlum sana ne dendi de getir diye. Snape anlıyor bu Malfoy asayı tutmuş Dumbledore'a ama yapmayacak Çekiyor kenara Avadra Kadabra laneti uygulayınca Dumbledore yok oluyor filmden. Voldemort gelse okul bitti olacak diye erkenden salıyorlar öğrencileri. Harry'e kalıyor bu hortluk arama görevi. 4 hortluk kaldı sanırsam. Kitap güzeldi okumanızı öneririm.