2025 2. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 20:27
Kitabın içeriği zaten gayet güzeldi ama benim en çok hoşuma giden durum eskiden kullanılıp şuan kullanılmayan kelimelerin sadece anlamlarının verilmesi değil sayfanın bir diğer yanında şiire günümüz Türkçesiylede yer verilmiş olması oldu. Kitabın oluşum aşamasında gösterilen titizlikte takdire şayan olduğunu ifade etmem gerekiyor, herkeste olur mu bilmiyorum ancak ben bazı mısralarda kendimi gördüm iyisiyle kötüsüyle bir ayna gibi hissettirdiği anlar oldu kitabın. Hem çok yoğunsanız ve kitap okumayı bırakmak istemiyorsanız önerim olacak bir kitaptır. Kitabın içerisindeki bazı bölümlerde ise şairinde dil kullanımında sadeliği görebiliyoruz bunun en belirgin örneği ise şermin bölümünde bulunan şiirlerdir. Bunun sebebinin ise şairin bu şiirleri yazdığı yaş grubunun çocuklar olmasınfan kaynaklandığını düşünüyorum; Halûk'un defteri bölümüne gelirsek burada gençlere seslenmesinden kaynaklı daha edebi ve ağır bir dili olmakla birlikte vatan ve toplum ile alakalı kavramlara daha çok rastlanmaktadır.
Halûk’un Defteri - Şermîn, Son ŞiirlerTevfik Fikret · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024419 okunma