Okuyun, Okutun , Okunmasını sağlayın!
Bu kitap özel ve duygusal bir kitap evet eksikleri var ama kesinlikle okunmalı
Kitabın konusu en basit haliyle anlatayım
Karakterimiz kendini bir an 1938 yılında buluyor ve la Atatürk yaşıyor onu görmeliyim diye bu işin peşine düşüyor. Ama bu süreçte Atatürkün vefatına kısa bir süre var ve tabiki devlet liderine ulaşmak kolay değil tabi bir şekilde ulaşıyor. Karakterimizin geldiği döneme alışmasını, Atatürk ile aralarında ki sohbeti ve bir İstanbul hanımefendisine aşık olmasını okuyoruz.
Kitap boyunca yazarımız çok güzel yerinde mesajlar veriyor. Çünkü zamanda geri gidip Atatürk ile karşılaşan 23 yaşında ki Tufan tarihini bilmiyor hayatı instegram kaydırıp kendi dertleri ile uğraşmaktan ibaret ama
Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur.
Yakında bende 21 yaşıma girecek bir genç olarak bu kitaptan kendime bir kaç ders çıkardım.
Kitapta elbette sevmediğim bir iki yer var oraya spoilerlı kısımda değineceğim ama yazarımızın Atatürkün nasıl birisi olduğunu çok iyi anladığını düşünüyorum bunu karşılaştığımızda kurduğu ilk cümleden anlıyoruz.
SPOİLER
Öncelik vapurda çocuklar istiklal marşını okurken Atatürkün kalkamaması ve gözünden yaş akması okurken o kadar canımı yaktı ki hani kalbime bir bıçak saplanmış gibi hissettim
Bunu dışında kitapta bazı şeyler yerine oturmuyor.
Nasıl bu tarihe geldi?
Her şey bir rüya miydi?
Hani gelecekten gelen birisi zaman ile oynamanın tehlikeli olabileceği izlenimine illa kapılır Tufanin bunu düşünmeden hareket etmesi ve Şükranı yersiz tehlikeye atmasından hoşlanmadım.
Kaldı ki ilk tanışmaları ile buna ev ayarla mevzuları falan hiç yemedim ben savaştan çıkmış bir ülke suikast düzenlenen bir lider tufan bu kadar ballı olamaz arkadaşım rüya diye saçmalıklar kabul edilebilir diyor ama rüya olup olmadığı kesin değil