Geceyarısı Kütüphanesi/ Geçmişe bakış şansı
2025 3. kitabı
ALLAH ALLAH bir kitap ile burdayım Eminim bu kitabı gördünüz çok popüler zaten ama ben popüler olduğunu bilmeden bir kitapçıda görüp sonrada arkadaşımın da verdiği gaz ile okudum o yüzden çok memlunum Hayatta hepimizin pişmanlıkları ve bazı amaları vardır. Sınava daha çok çalışsaydım Spor daha çok yapsaydım 14 yaşına o çocuğa bir şans verseydim O kavgada bir şey demeseydim diye Düzeltmek istediğimiz şunu farklı yapsaydık dediğimiz bir çok şey var ve gün sonunda Nora'ya bir şeylerı farklı yapma şansı veriliyor Konuya gelelim Nora'nın hayatı tam anlamı ile boktan. Abisi onla konuşmuyor, kedisi ölmüş, işinden kovulmuş kimsenin ona ihtiyacı yok bitki gibi yaşıyor ve buda onu kaçınılmaz bir intihar girişimine sürüklüyor. Sonra bir anda Geceyarısı Kütüphanesinde uyanıyor Kütüphanenin olayı ise içinde ki her bir kitap Nora'nın farklı seçimler yaptığı hayatı deneyimlemesi sağlıyor. Farklı meslekler , eşler , çocuklar,arkadaşlar Bir hayata olimpiyatlara katılırken Diğerinde bekar bir anne Baska birinde bir rock yıldızı iken Diğerinde kuzeykutpun da bir buzul bilimci falan Bir çok olasılığı aynı anda yaşıyor Paralel evren konusu bir çok dizi , filmde işlendi ama benim bildiklerim arasında hiç biri bu kitapta olduğu kadar insana dokunan bir şekilde değil. Kitapta en çok sevdiğim şey ise böyle bir şeyin elbet bir kütüphanede yaşanabilecek olması bence müthiş SPOİLER . . . Aslında mükemmel olacağını düşündüğümüz ve pişman olduğumuz şeylerin o kadar mükemmel olmadığını anladığımız ve tam olarak şuanda yaşadığımız hayatın hatalarımız ve pişmanlıklarımız ile en iyi hayat olduğunu bilmek cidden güzel Ve en güzeli sırada ne olacağını asla bilemememiz :)
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,1bin okunma