HAYATTA TIPKI AĞIZDAKİ UÇUK GİBİ…
2025 7. kitabı
Bir kitabı anlamak için yazarların hayat hikayelerine bakmak ve yaşadıklarını anlamaya çalışmak her zaman önceliğim oldu. Bana göre bütün yazarların eserlerine otobiyografik bir şeyler mutlaka sızmış oluyor. Aynı #KörBaykuş ta olduğu gibi. İranlı yazar Sadık Hidayet’in Paris’te hava gazı olan bir dairede henüz 49 yaşında intihar etmesi ne zaman yazarın ismi geçse, Kör Baykuş isimli modern metninden daha önce akla geliyor. Ve Hidayet edebiyatı hep arka planda kalıyor. Derin betimlemeleri ve metaforları kullanma gücü yadsınmış bu kitap biraz zor anlaşılıyor kabul ediyorum ama kadınlar üzerinden yaptığı tasvirler hiç hoşuma gitmedi. Kitabın kısa olmasına aldırılmamalı, derin bir okuma yapmalı, hatta bir kaç kere okunursa derin anlamların çıkarılması daha kolay olacak. Farklı dünyaları keşfetmek isteyenler her zaman farklı düşünürler. Bu kitap da hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için tavsiye edilir. Keyifle okunacak bir kitap değil lakin dediğim gibi hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için okunulası. Sevgiler. Kitap delisi öğretmenn “Ne malım var divan ( mahkeme)alıp götüre Ne dinim var şeytan alıp götüre” (S.41)
Kör BaykuşSadık Hidayet · İlgi Yayınları · 202036,7bin okunma