Puan vermedi·584 syf.····Okunma: 27 Ocak 2025 17:32 Tanrı'nın yanında olup olmadığını bilmiyordu, ama ona gözlerini dikenin !] Şeytan olduguna hiçbiri şüphesi yoktu.
Grangé her zaman ki klasik girişlerinden biri olan direk cesetle başlamıyor bu kez. Bir Grangé fanatiği olarak ilk 65-70 sayfa sıkıcı Paris siyaset olaylarını okuyoruz tavsiyem pes etmeyin devam edin kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Bu mistik ve büyülü kitabı sindirerek okumak gerekiyor zira ana temalar din inanç Tanrı şeytan kötü iyi tantra Hinduizm tarikat gibi yoğun öğeler bir arada işleniyor. Kitap bizi kâh Paris'in uyuşturucu ve sidik kokan sokaklarında kâh Hindistan'ın muson yağmurların da baharat kokan sokaklarında da Varanasi'nin her bir taşına ölüm sinen her bir hava zerresi ölüm kokan sokakların da fanatiklerin tapınakların da sunaklarda akıtılan kanlar da gezdiriyor ordan hoop diye Vatikan'ın kucağına mumlar yanan kiliselerinde günah çıkarmaya atıyor. Yoğun ve çok katmanlı bir kitap hakkında Spoi vermeyeceğim sadece okuyun hayal edin hissedin her bir sahneyi ben filmin içindeymiş gibi okudum her sahnesini bir kez daha Grangé'ye hayran kalarak.