·792 syf.····Okunma: 13 Şubat 2025 15:20 Bu kitapla ilgili tek korkum aceleye geldiği için güzel olmayabileceği potansiyeliydi ve maalesef serinin açık ara en kötü kitabıydı.
İlk kitapta ana karakterimizin ülkesinin baş düşmanı olan Veninlerle tanışıp, ikincisinde bunlarla savaştıkları bir konu işleniyordu. Oniks Fırtına ise Veninleri tek başlarına yenemeyeceklerini anladıkları için müttefik arayışına girmeleri anlatılıyor.
Aslında bir inceleme yapmak bile zor, kitabın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Heyecan verici, kafa karıştırıcı ters köşeler yoktu. Oysa ki çok güzel tahminler yapmıştım kafamda :'( Yazardan alışageldiğim şekilde son sayfalarda güzel bir aksiyon, savaş sahnesi bekledim, o bile yoktu. Sorunların çok fazla olmasına rağmen hiçbirinin çözüme kavuşturulmaması da artık sinirime dokunan ayrı bir mevzu. (Son iki sayfada başıma ağrı girdi) Kısacası yerinde sayan bir kitap sadece :/
Tamamı saray entrikaları, biraz komedi, (Ridoc ve Andarna'ya teşekkürler, tüm kitabın getir götürünü yaptılar) ucundan koklatılmış aksiyon ve insanı sürekli karamsarlığa sürükleyen bir temadan ibaret.
Beş puan veriyorsam sırf Tairn, Andarna, Ridoc, Dain ve elbette Xaden sayesinde. Bu hikayenin güzel yanları yok denecek kadar az ama güzel yapan birileri varsa bunlar onlar kesinlikle <3