2025 9. kitabı
Sahipsiz Mektuplar "Sen ne yaptın bana ey sevgili? Nasıl bir muammasın, müptela eyledin beni yüreğine. Nasıl almayayım kalemi elime... Bu kırdığım kaçıncı kalem, bu bozdugum kaçıncı yemin... Yakılan kaçıncı sayfa... Beni zindanda bıraktığın kaçıncı zalimliğin." Adana'da gazetecilik yapan Aysel'in bir haber için gittiği adresin yanlış çıkmasıyla tanışıyoruz Gülperi ile. O meczup evde duyduğu bir ses üzerine arıyor polisi ve ambulansı. Maalesef ki Gülperi ölüyor ve vasiyeti üzerine Aysel'e kalıyor bütün mirası. Bir kutu veriyorlar Aysel'e içi mektuplarla dolu olan. Ahhh o mektuplar. O mektuplar ki kavuşamadığı aşkına yazılmış. Ama öyle bir aşk ki bu o güne kadar aşka inanmayan Aysel'in bile içini acıtıyor. Okuduğu her mektupta biraz daha şaşırıyor. O gördüğü kadınla bu mektupları yazanın aynı kişi olduğuna inanmakta güçlük çekiyor. Mektupların kime yazıldığını bulmak için işinden bile ayrılıyor Aysel. Aklına koyduğunu yapan biri olduğu için düşüyor yollara. Elindeki çok az bilgiyle acaba mektupların sahibi bulup onları verebilecek mi? Bu mektupları okurken o kadar etkinledim, o kadar duygulandım ki ve yazarın kalemine o kadar hayran kaldım ki anlatamam size. Her bir mektup içime işledi sanki. Ve #arkakapak ta yazdığı gibi sizleri virane bir bedende saklanmış derin bir ruhun yazdıklarıyla baş başa bırakıyorum. Anladım ki aşk girdiği bedeni öldürürmüş ama kendi ölmek bilmezmiş. Günler bahtımın başından aşağıya döküldükçe yokluğun yerden yere vuruyor. Özlüyorum işte. Niye anlamıyorsun? Sen aşkı tanır mısın? Sevda kanatlarıyla hiç uçtun mu? Ellerinle gönlünü yele verdin mi? Say desem gece kaç ay, gündüz kaç mevsim sayabilir misin? Sen gamın koynunda hiç uyudun mu, keder ekip sevda biçtin mi? Sen kendi mezarını hiç eştin mi, gönlünün ellerine kına yakıp yatırdın mı toprağa? Hasret seni darağacına çekti mi hiç?
Sahipsiz MektuplarHayriye Göztaş · Kitap Ağacı Yayınları · 202411 okunma