2025 37. kitabı
" Kimse için kötü dileğim ya da düşüncem yok, bundan yana da değilim. Fakat benim hayatıma acı katan, buna sebep olan herkesin bir gün aynı şeyi yaşadığını görmek beni mutlu eder. Bazen anlamak, yaşamaktan geçer..." " Mutluluk ile mutsuzluk arasında kayboluyorum. Geçmeyen yarının izi mi olur? Canım yanıyor, acı çekiyorum. İlk insandan bu yana ne kadar insan var olup yaşadıysan sanki hepsinin yerine ben acı çekiyorum." " İnsan hep gitmekten ibaret, dönemeyeceğini bilse de." " Düşünerek anlayamadığını bir gün yaşayarak anlamanı diliyorum. İçindeki yangını hafifletebilecek, yüreğine avutacak, kızını dindirecek bir cümleye hasret kalmanı, bin kere diri diri gömülmeni, gözyaşlarım ile diliyorum siyah kalbini!..." Hicran Çelebi 'nin kaleminden kısa kısa #deneme lerden oluşan #sarmaşık , hayatımıza sarmaşık gibi dolanan , bizi içten içe kurutan, nefes alamayacak hale gelene kadar bizi boğmaya devam eden duyguların dışa vurumu . Yazar "Değil mi ki paylaşmak insanı çoğaltır?" diyor #arkakapak ta. Paylaşarak mutlulukları çoğaltır, üzüntüleri hafifletiriz. Bazen de yalnız kalmak düşünüp kendimizi toplamamıza yardım eder. Ancak kendimizi toplayabilmemiz için de içimizde birikip yara misali bizi zehirleyen duyguları dışarı atmamız gerekir. Kimi konuşarak yapar kimi de yazarak ... Denemeleri okurken yazarla bir çok noktada fikir birliği yaptığımızı fark ettim . Bu nedenle sanırım kitabı daha çok sevdim. Eminim siz de kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz kitapta.
SarmaşıkHicran Çelebi · Okur Kitaplığı · 202422 okunma