·314 syf.····Okunma: 29 Ocak 2025 00:00 Bazen bir kitabı okumaya başlarsınız ve hikâyeden çok karakterleriyle bağ kurarsınız. Ananas Sokağı da benim için böyle bir deneyim oldu. Jenny Jackson, sıradan bir zenginlik anlatısından çok daha fazlasını sunmuş. Aile bağları, kişisel tercihler ve toplum baskısı arasında sıkışan karakterler, fazlasıyla gerçek ve tanıdık hissettirdi.
Darley, Georgiana ve Sasha… Üç farklı kadın, üç farklı mücadele. Hepsinin derdi başka ama bir noktada kesişiyorlar: Kendileri olabilmek. Özellikle Sasha’nın hikâyesi beni en çok etkileyenlerden biri oldu. Dışlanmışlık hissini, ait olamama duygusunu o kadar iyi yansıtmış ki, bazı yerlerde içim sıkıştı. Georgiana’nın gençlik heyecanı, Darley’in sorumluluk duygusu derken, kitabın sayfalarında kayboldum.
Kitabı okurken düşündüğüm şey şu oldu: Statü, aile geçmişi, maddi güç… Bunlar gerçekten insanın kim olduğunu belirler mi? Ya da birinin mutlu olup olamayacağını? Jackson, bu soruları sormaya itiyor ama cevapları dayatmıyor. Karakterler yoluyla, kendi cevaplarımızı bulmamıza alan tanıyor.
Yazım dili akıcı, diyaloglar doğal ve karakterlerin iç sesi çok başarılı yansıtılmış. Bazı yerlerde gülümseten, bazı yerlerde düşündüren bir roman. Eğer insan ilişkilerinin karmaşıklığını sevenlerdenseniz, Ananas Sokağı kesinlikle ilginizi çekecek bir kitap.