Kitap, Ahmet Ümit’in kaleminden çıkmış 15 öyküden oluşuyor. Aynı zamanda “Başkomser Nevzat” serisinin de ilk kitabı. Buna rağmen böyle bir seri olduğunu bilmememden dolayı ilk başta serinin son kitaplarını okumuş, daha sonra bu kitaba dönmüş bulundum. Fakat bu çok büyük bir problem teşkil etmiyor. Zaten kısa öykülerden oluşan bu ilk kitap, bize Başkomser Nevzat dünyasının hızlı ve kısa versiyonlarını aktarıyor.
Kalemine her zaman hayran olduğum Ahmet Ümit, yine aynı ustalık ve sürükleyiciliğiyle kelimelerin dünyasında geziniyor. Kitap okumayı sevmeyenlerin bile eline aldığında ilgi duyacağı ve devamını getireceği bir yapıt olduğunu düşünüyorum.
15 farklı öyküden oluşan kitap, her biri bir başka cinayeti anlatan olaylardan oluşuyor. Başkahramanlar Başkomser Nevzat ve yardımcısı Ali. Serinin ilerleyen kitaplarında aralarında Zeynep’i görmeye alışık olan ben, ilk kez Zeynep olmadan okudum ve devamında onun kitaba dahil olacağı kısmı da merakla bekliyorum.
Kısacası gözüm kapalı herkese önerebileceğim ve devamında da özellikle Kırlangıç Çığlığı’nın favorim olduğu bir serinin parçası bu kitap. Herkese iyi okumalar
Agatha’nın Anahtarı