Kitap 14 gencin bir metro kazasıyla yerin altında mahsur kalmalarını anlatıyor.
Spoiler var!!!
Ana karakterimiz Bestegül. 18 yaşında, lise son sınıf öğrencisi. Çalışkan bir kız, başkalarının deyişiyle "İnek" öğrenci. Kitabın başında Bestegül okula gitmek için annesiyle vedalaşıyor ve evden çıkıyor. Tabii annesi Bestegül' ün eline çöpü tutuşturmayı unutmuyor. Bestegül evden çıkıyor, çöpü atıyor ve metroya binmek üzere yürüyen merdivene biniyor. Aşağıya indikten sonra metro geliyor, metroya binip son durağa kadar gidiyor. Metro son durağa yaklaştıkça metronun geçtiği yerin üstü yıkılmaya başlıyor. Son durakta okul olduğu için metroda sadece öğrenciler kalmış durumda. Sonra metro son durağa geliyor ve duruyor. Metro durunca bir yıkılma sesi geliyor. Öğrenciler dışarı çıktıktan sonra çıkışın kapandığını görüyorlar. Aşağıda onlardan başka kimse yok çünkü yeni nesil metrolar insansız çalışıyor. Burada mahsur kalan 14 genç ilk başlarda sorun olmadan vakitlerini geçirebiliyor. Ama bir süre sonra yiyecek ve içecek sıkıntısı çekiyorlar. Ve bu yüzden bir kişiyi kaybediyorlar (kim olduklarını söylemeyeceğim). Sonra öln kişinin en yakın arkadaşı çıldırıp kafasını tren raylarına vuruyor ve bir süre sonra o da ölyor. Daha sonra adı Keskin olan çocuğun kendini öldüren kıza m*l verdiğini öğreniyorlar... Ben sadece kitabın ana karakteri olan Oğuz' u tam olarak sevemedim. İki dakika daha dayansaydı ne olurdu sanki:(. (Gerisini de siz okuyun yaniii).
Yere Yakın Yıldızlara Uzak