···Okunma: 31 Ocak 2025 23:33 Selam kitapdostlarım bugün size #öncülerinizinde serisinin #seyyidkutub eseriyle geldim. Sanırım serinin beni en çok etkileyen kitabı bu oldu.
Seyyid Kutub orta halli bir ailenin ilk erkek çocuklarıydı. Babası Mısır'da çiftçilik ile uğraşıyordu. O yıllar Mısır İngiliz işgali altındaydı. Tabi Filistin'de yahudiler tarafından işgal altındaydı. Seyyid Kutub edebiyat yönünden başarılı bir öğrenci olup daha sonra edebiyat öğretmeni olmuştu. Bu esnada babasını kaybedip ailesine bakmak zorunda kalmıştı. Daha sonra Mısır'ın kültür bakanlığında görev alıp müslümanlar adına birçok dergi çıkarıp ses olmaya başlamıştı. Bu durum bazı işgalcilerin dikkatini çekmiş ve Seyyid Kutub Amerika'ya gitmek zorunda kalmıştı. Yine döndüğünde aynı çalışmaları sürdürüp Hasan El Benna'ın kurmuş olduğu Müslüman Kardeşler derneğinde faaliyetler göstermişti. Zulme dur demek için cuntacılara destek olan bu dernek bir süre sonra cuntacıların hedefi olmuştu. Dernekte üst düzeyde çalışan müslümanları, Seyyid Kutub'u ve arkadaşlarını hapishaneye atmışlardı. Türlü işkenceler sonrasında idamına karar verilmişti.
İslam aşkı iman aşkı ne kadar derinmiş ki idam sehpasında bile vazgeçirtmek için ellerinden geleni yaplarına rağmen 'ölüm bana kurtuluştur' demiştir Seyyid Kutub. Allahım öyle imanla ölmeyi nasip etsin