Seri devam ediyor: ONIKS FIRTINA
2025 14. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 15:01
NO SPOILER Fırtına gibi geldi geçti... Rebecca Yarros gerçekten son zamanlarda okuduğum en içime dokunan yazar oldu. Bir epik fantastik, insanın içine ne kadar dokunabilir? Okurken aynı anda kaç duygu hissedebilirsiniz? Hayır, olmasın dediğiniz kaç şey görürsünüz heyecanla okurken? Oniks Fırtına gerçekten beklediğimden daha fazlasıydı. Beklentimi olabildiğince ortalama tutmaya çalıştım ancak kat be kat üstünde çıktı! Sırlar, yalanlar, ihanetler, savaşlar, ölümler tek tek sayfalarda sıralanırken aklımdaki tek şey bu kurgunun nereye kadar devam edebileceğiydi! Yine favori karakterlerime gelecek olursam, Tairn'i koydum birinci sıraya. Violet'tan asla vazgeçmeyişi ve kendini ona düşünceleri, görüşü dahil bütünüyle adaması gerçekten o kadar özeldi ve özel anlatılmıştı ki, okurken kendimi adeta Violet gibi hissettim... Diğer favorimse kesinlikle Violet Sorrengail'di. Her sayfada, her kitapta kendini geliştiren, o ilk günkü halinden sadece karakteri aynı kalan bu kadına bayılıyorum. Dönüştüğü hali ve gelecekte olacağı hali beni o kadar heyecanlandırıyor ki... Violet derin acılar yaşarken de kesinlikle ne bir abartma, ne de az benzetme okudum. Her şey hem o kadar dozunda, hem de o kadar dengesiz ilerledi ki; bir süre sonra kitabı pat diye kapattım çünkü zihnim, okuduklarımın hızına asla yetişemiyordu. Son olarak da Dain Aetos... Harika bir gelişim gösterdin. Sorrengail'e yardımların ve Riorson'a elinden geldiğince müdahale etmediğin için harika bir adam olma yolunda ilerliyorsun. Babana benzemediğin için teşekkürler! Oniks Fırtına, şuan serinin yayımlanan son kitabı ve kesinlikle zirvesi. Yarros, bir sonraki kitap için yine beklentileri yüksek tutuyor ve toplamda 5 kitap olacağını söylüyor. Umuyorum ki bu heyecan ve adrenalin katlanarak devam edecek, ancak şimdiden söylemeliyim ki; şimdiye kadar okuduklarım ve şimdiden sonra okuyacağım epik fantastikler arasında baş köşeye koyuyorum kendisini... Bir gün anadildeki baskısını edinip daha derin duygularla okumayı da çok isterim. Buraya kadar okuduysanız elimden geldiğince spoiler vermemeye ve sadece kitap hakkındaki düşüncelerimi sunmaya çalıştım. Umarım siz de olur ve bu maceraya tanıklık edersiniz.
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,606 okunma