Seni yaşamadan ölmeyeceğim Rüveyda.
2025 8. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 20:35
“Bu ağıdı öldüğün için söylemiyorum; At vuruldu; içim paramparça Rüveyda.” Yine inceleme yapmadan geçemeyeceğim kitaplardan biri. Şiirlerinde her zaman bir ilahi ışık, güçlü dize ve manalar bulmak mümkündür. Sadece manaya ve ilahi aşka yol alan bir meyil içerisindedir. Bedene değil ruha hitap eder, sevginin her halini bulmak ise okur için muhtemeldir. Rüveyda adlı eserinde de şairin kendi tür ve biçimi devam etmektedir. Gençken kaleme almasına rağmen estetik, naiflik ve zarafetinden asla ödün vermemektedir. Şiirlerindeki keskin doku şiiri sessiz okumaya müsaade etmeyip, kelimelerin üzerine basarak ve sesli bir şekilde kendini okutmaya hevesli bir eserdir. Bu kitabı okuyan herkes aynı duyguları hisseder mi bilmiyorum ama; Bazı dizelere kalbimi bıraktım ben, çoğunlukla okurken ağladım, çoğu sayfayı defalarca kere okudum. Rüveyda birdenbire isimlerin en güzeli oluyor, Rüveyda ile uyuyorsunuz Rüveyda ile uyanıyorsunuz. Bana göre Rüveyda, kavuşmamak, uzaktan sevmek çok uzaktan. Herkesin bir gün Rüveyda’sına kavuşma temennisi ile.. Son mısra; “Çiçek çiçek kalbime doluyorsun Rüveyda.” Rüveyda Nurullah Genç
RüveydaNurullah Genç · Timaş Yayınları · 20247bin okunma
2.967 Gösterim
Güzel yürekli kardeşim harika bir inceleme olmuş 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Teşekkür ederim canım dostum. 🌸🙏
Fezayı bağlayarak yorgun kanatlarına Bir güvercin uçurup kıtalar arasından Çağırdın beni Geçerek birer birer sürgün kanyonlarını Derbeder koşup geldim ışıldayan tahtına Yarım koyup bir bardak kurşun rengi çayımı Yıkarak yalnızlığa kurduğum sarayımı Yetim çığlıklarımı duyurmak üzre sana Koşup geldim; iliştir beni memnu bahtına… Daha ilk kıtasından insanı kalbinden vuran, beynini yakan, yüreğine işleyen bir şiir ve kitap.. Ancak kalbi olanlar hissedebilir bu dizelerin derinliğini.. Nurullah Genç gerçeği diye bir şey var, ötesi yok.. 🌸
Emreッ
Ahh efendim.! Bu kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. ☺️🙏 Çiçekten kalbimiz var o yüzden bu kadar derinden hissediyoruz bazı şeyleri..
Yüreğinize sağlık 👏👏 sayenizde güzel bir eser ile tanıştım ve ilk fırsatta okumalıyım dediğim kitaplardan biri oldu Rüveyda.Beni sizin paylaşımlarınız çok etkiledi kimbilir okuyunca nasıl bir etki oluşturur üzerimde...Çok teşekkürler 🙂
Emreッ
Buna çok sevindim işte, umarım okuduğunuzda da aynı etkiyi bırakır. Çok teşekkür ederim. 🌸🙏
Okurken aynı hissiyatı yaşamıştım, Rüveyda ismi birden isimlerin en güzeli gibi gelmeye başlamıştı😊
Emreッ
Aynı duyguları hissetmişiz demek ki buna sevindim Öznur hocam. ☺️ Gerçekten artık Rüveyda ismini, isimlerin en güzeli olarak kazıdım zihnime.
Yaşadığın duyguyu bize de çok güzel yansıttın. Rüveyda bende senle özdeşleşti diyebilirim. 🙏🙏
Emreッ
Tuba Gkhnr çok teşekkür ederim, böyle olumlu yorumlar almak beni mutlu ediyor. 🌸🙏