#morgsokagicinayetleri
#edgarallanpoe
@qyayinlari
Korku , gerilim ve polisiye türünde birçok eserler okuyup etkisinde kalmıştım. Roman türü okumalarim oldu lakin #edgaeallanpoe bu türleri hikayeleştirerek bize sunmuş . İlk defa korku , polisiye ve cinayet temasını hikayeler ile okudum ve gerçekten başarılı bir eser oluşturulmuş . Tabi yayınevinin çevirisi ve ciltli baskısı ile okumak daha da keyifli oluyor diyebilirim.
Gelelim eser içerisinde 11 tane hikayeye . Her hikaye birbirinden ürpertici konuları ele almış . Işlenen cinayetlerin detaylı anlatımı ve bulunuş şekli net anlatıma sahip ki nasıl olmuş diyerek sayfaları hızlıca okumaya çalışıyorsunuz. Sonuna kadar merak duygusunu canlı tutması ayrıca keyif verdi . Aralardaki diyaloglar ise olaya hakim olmayı oldukça güçlü kılmış . Bazen karakterlerin atışmaları, bazen de bir olay üzerindeki ayrıntıyı incelemeleri dikkatimizi daha da çekmeyi başarmış diyebilirim.
Her hikaye birbirinden korkunç ve etkileyici olmasına rağmen eser içersinde bulunan ; #morgsokagicinayetleri 'nde bir şömine bacasından sarkıtîlan kız cesedi ile arka bahçede boğularak öldürülmüş annesi , yaşlı kadının bedeninin parçalara ayrılmış şekilde bulunması ve bunların detaylı anlatımı oldukça etkileyiciydi.
Diğer hikayelerde ölüyü hipnoz eden bir doktorun , ya da işkenceye mahruz kalan bir mahkumun , hırsızlığın daha nice garip olayların merakınızı giderecegine eminim . Her olayda ölüm temasının acımasız yanını , yöntemlerini , ya da psikolojik olan travmalara yönelmiş olması insanların amaçları uğruna neler yapacağına dikkat çekmiş .
Türünü sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum, okuyun ve etkisinde uzun süre kalın derim . @qyayinlari baskısının tekrardan başarılı bulduğumu da belirtmek isterim ki çevirisi oldukça başarılı.