"HEPİMİZ GÖKYÜZÜ OLMAK İSTEDİK."
2025 5. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 23:23
"Bütün mesele de buydu, hepimiz gökyüzü olmak istedik..." Öncelikle kitap, Daren ve Nova'nın ikiz alev bağı koptuktan sonra tanrıçaların düzenlediği düellolara katılmasıyla başlıyor. -SONRASI OKUMAYANLAR İÇİN SPOİLER OLABİLİR- Lordlar ve Vârisler ne kadar güçlü olsa da Lilith ve tanrıçaların planlarından bihaberdirler. Tanrıçaların Nova’nın ışığını almasından sonra Daren, Nova'nın sırlarını öğrenir. Meydan okumalara kısa bir ara verilir. Aradan sonra Ariana ve Evran’ın tekrar hayata dönmesiyle ortalık savaş alanına döner. Bunun sonucunda Lordlar ve Vârisler Ugün ve Ceni'ye karşı savaşırlar. "Büyük bir enerji açığa çıktığında, ona denk bir güç de açığa çıkardı. Su Krallığı’ndan bir Lord’un ve Vâris’in sonuydu." Daren, hem Nova’nın hem de Arın’ın ölümünü görür. Ve ikiz alev bağını koparan Lilith’i ve diyarı ateşe verir. "Bundan sonrası tufan." Bence kitap genel olarak harikaydı. Daren ve Nova’nın ilişkisine bayıldım ama sonlara doğru birkaç bölüm daha okumak isterdim. Karakterlerin birlik olmasına ise özellikle hayran kaldım. Son bölümler beni gerçekten çok üzdü. Arın ve Nova’nın ölmesi, Daren’in haykırışları… Beni derinden etkiledi. Aynı zamanda bu kitapta Daren’in ne kadar güçlü olduğunu, sadece yüzükleri çıkararak Cehennem Kraliçesi’ni küle çevirmesiyle gördük. En sevdiğim bölümlerden biri kesinlikle Daren ve Nova’nın halkın arasındaki randevularıydı Genel olarak, sonu beni üçüncü kitabın sonundan daha çok üzdü ama bir o kadar da eğlendim. Aynı zamanda uzun süredir içinde bulunduğum reading slump’tan bu seri sayesinde çıktım. 2 aylık HGOİ serüvenimde karakterleri okuyup anlamak, onlarda kendimden bir parça bulmak çok güzeldi ve her ânına değdi.
Efsaneler ve LanetlerN. G. Kabal · Dex Kitap · 20241,725 okunma