2025 4. kitabı
Bugün sizlere milli duygularınızı kabartacak içinizdeki kurdu uyandıracak bir eser ile geldim. Ferhat Arman 'ın kaleminden çıkan bu eserde İlteriş Kağandan sonra Göktürk Devletinde yaşanan savaşları, ihanetleri, bağlılıkları okuyoruz. Tarih bilgisi az ve bu türde daha önce okuma yapmamış birisi olarak kitabın her bir sayfasını büyük bir merak ve heyecan ile okudum. Karakterlerimizin isimlerine tarih derslerinden aşina olsam da özellikleri hakkında hiçbir şey bilmiyormuşum onu farkettim. Kitap boyunca Kapgan Kağan'ın kendinden eminliği ve ihaneti affetmemesi, Kül Tigin Kağan'ın başarıları ve sadıklığı, Bilge Kağan'ın adını veren bilgeliği beni etkileyen noktalardı. Kitabımız Temir adında bir çocuğun Mağcan tarafından evlatlık alınmasından sonraki süreç ile başlayıp, onun Mağcan tarafından eğitilip Kağanların yanında savaşacak güce ulaştığı süreçleri, bu sırada yasanan olayları anlatması ile devam etmektedir. II. Göktürk Devletinin nasıl büyüdüğünü, Kağanlarının özelliklerini, Çin'in entrikalarını okurken Temir'in büyümesine ve adından söz ettiren bir savaşçı olmasına da şahit oluyoruz. Kitabın en sevdiğim yanlarından birisi de adını sonuna kadar hissettirmesiydi. Baş adını unutursa halkına ne olur, ihanetin bedelini nasıl öder bunları da okuduk. Türel Bey'e hem çok kızdım hem de sonrasında hissettiği pişmanlığı onunla birlikte yaşadım. Simay'a çok üzüldüm, onun daha iyi bir hayat yaşayabilmesini isterdim. Ayrıca savaş sahnelerini okurken nefesimi tutarak okudum, çok iyi işlenmişti.
Türk Adını UnutmaFerhat Arman · Alaska Yayınevi · 202455 okunma