Sabırlı bir bitiriş.
2025 4. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 21:02
07.02.25 - 18.02.25 Seriyi Ateş Kraliçe’miz ile sonlandırıyoruz. Yazım spoiler içerebilir. Maalesef bu son kitap beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Kule Efendisi’nde hiç güzel işlenmemiş, bir anda çok kritik rol almış olan Reva’ya bu kitapta da bu kadar yer verilmesi beni üzdü. Vaelin Al Sorna’dan daha fazla ön plana çıkacak çok daha iyi bir karakter yazılabileceğini düşünüyorum. Kitap beni yer yer çok zorladı. İlk iki kitaptaki sürükleyiciliği maalesef bu son kitapta bulamadım. 700 sayfa olmasına rağmen bazı şeylerin çok aceleye geldiğini düşünüyorum. Özellikle final… Keşke yazar Al Sorna’yı arka plana atacak bir karakter yazarken Frentis kadar özenseymiş. Birinci kitapta karakter gelişiminin güzel işlendiğini vurgulamıştım. Son iki kitabında karakterler arasındaki ilişkilerin hiç güzel işlenmediğini, hep bir aceleye getirildiğini düşünüyorum. Alornis ve Reva’nın Al Sorna ile olan ilişkilerinin, samimiyetlerinin bu kadar çabuk gelişebilmesini aklım almıyor. Alucius ve Frentis karakterleri beni tatmin etti. Lyrna’nın hikayesi de keza. Reva’nın saçmalıkları yerine daha çok Al Sorna’ya yer verilmesini tercih ederdim. Kitabın yazım hataları ve anlamsız cümleleri çok fazla olduğu için bazı kısımları defalarca okumam gerekti. Sıklıkla bir cümleyi kimin söylediğini anlamadığım oldu. Bir de çok fazla karakter dahil oldu bir anda ve bölümlere ayrıldığından hikayenin devam edeceği bölüm tekrar gelene kadar araya zaman girdiği için kim neydi unutmaya başladım. Evet ilk iki kitapta da çok fazla karakter vardı ama bu kitapta çok kısa zamanda bir sürü topluluk ve karakter hikayeye dahil olduğu için akılda tutması oldukça zorlaştı. Yazarın tercih ettiği isimler de birbirine yakın olduğu için (bkz. Lekran ve Lorkan) yer yer karakterlerin birbirine karıştığı oldu. Özetle seriyi seviyorsanız ve bitirmek istiyorsanız dişinizi sıkıp okumanız gerekecek. Kafamda soru işaretleriyle seriyi sonlandırdım. Keşke Reva gibi bir karakter olmasaydı.
Ateş KraliçesiAnthony Ryan · İthaki Yayınları · 2017116 okunma