···Okunma: 18 Şubat 2025 00:00 Fantastik okumayalı neredeyse 2 yıl olmuştu. Fazlasıyla özlemişim. Serideki 3 kitap için genel bir inceleme yapacağım.
Kitaplar fazlasıyla akıcı. Zaten uzun da değiller. Anlaşılır, sürükleyici ve dolu dolu yazılmış. Kurgu ise zaten çok güzel. Okumayı düşünen varsa kesinlikle tavsiyemm. Bazı yerleri daha da detaylandırılmasını isterdim hatta. Güneş soyunun nasıl geldiğini öğrenmedik maalesef. Bunun dışında büyüteçler, karanlık soy için de daha ayrıntı isterdim.
Spoilerlı
Kitapta eleştirdiğim noktalar da var elbette. Alina her ne kadar büyüteçlere sahip olsa da yüzyıllardır yaşayan ve bu kadar güçlü bir Grisha'yı öldürme gücünde nasıl oldu anlamadım. Bence kitapta Alina'nın kendini geliştirip diğer normal Grisha'ların senelerce öğrendiği şeyleri bir kaç ayda öğrenmesi yerine 1 sene gibi bir zaman atlaması yapılabilirdi. Bence bu daha gerçekçi olurdu. Mal'in tekrar dirilmesi de saçmaydı bence ölmeliydi. Karanlıklar efendisi'nin Alina'yı sevdiğini hiç düşünmedim. Gücünü seviyordu diğer fiziksel temasları da Alina onu reddetiği için kendine yediremiyordu. Büyük ihtimalle çok reddedilen bir erkek olmamıştır. Alina'yı ise anlamadım. Mal mi Nikolai mi yoksa Karanlıklar efendisi mi bilmiyorum. Kafası fazla karışık ve yönlendirmeye açıktı. Her ne kadar toksik ve kötü karakter olsa da bence en çok kimya kesinlikle Karanlıklar efendisiyleydi. Sonunda her ikisinin ölmesi ya da beraber olmalarını bir tarafım istiyor. Mal ve Alina çiftinin çok büyük bir fanı olmadım maalesef. Nikolai kesinlikle daha iyiydi.
Kitaptaki kovalamaca biraz garipti. Hop Karanlıklar efendisi buluyo hop kaçıyorlar hop buluyor hop kaçıyorlar... Her şeyin bu kadar kolay olması gerçekçi değil ama fantastik kitap işte çok da bir şey diyemiyorum.
Grisha evrenine bu 3 kitapla giriş yaptım. Şimdi de Kargalar Meclisi'ne başlıyorummm.