Puan vermedi·255 syf.·
2025 21. kitabı
Fatih
27- Câbir b. Semüre şöyle söyledi: "Mehtaplı bir gecede Resûlullah'ı kırmızı renkli bir elbise içinde gördüm. Bir O'nun yüzüne bir de aya baktım. Yemin ederim ki benim için O'nun yüzü aydan daha güzeldi." Tirmizî, Dârimî, Hâkim
Fatih
Müslim, Sahih'inin mukaddimesinde Abdullah b. Mübarek'ten rivâyetle şöyle demiştir: "İsnad dindendir. Şayet isnad olmasaydı dileyen dilediğini söylerdi."
Fatih
56- Abdullah b. Abbâs şöyle söyledi: "Resûlullah saçlarını aşağı doğru salıyordu. Müşrikler ise saçlarını ortadan ikiye ayırıyorlardı. Ehl-i kitap da saçlarını aşağı doğru salardı. Resûlullah kendisine herhangi bir emir verilmediği hususlarda ehl-i kitap gibi amel etmeyi uygun görüyordu. Sonraki dönemlerde ise Resûlullah saçlarını ortadan ayırmaya başladı." Buhârî, Müslim
Fatih
82- Ebû Cühayfe Vehb b. Abdullah es-Süvâî şöyle söyledi: Resûlullah şöyle buyurmuştur: "Ben yaslanarak yemek yemem." Buhârî
Fatih
87- Berâ b. Azib şöyle söyledi: "Hz. Peygamber uyumak için yatağa girdiği zaman sağ elini sağ yanağının altına koyarak şöyle derdi: 'Allah'ım! Kullarını dirilttiğin gün beni azabından koru!" Tirmizî