Biz her şeyiz!
"Çok sessiz ve olgun bir çocuktu . Bizi hiç uğraştırmadı." O çocuk olgun falan olmak istemiyordu o yaşta... O çocuk bağıracaktı çağıracaktı, hoplayacaktık, eğlenecekti, sizi büyüyene kadar zorlayacaktı! Ama siz öyle bir şey yaptınızki çocuk Bir robota dönüştü. Sanki ağlamak kötü bir şeymiş gibi ağlamadı içine attı. Sanki oyun oynayıp , ortalığı dağıtmak onun işi değilmiş gibi yerinde oturdu. Çünkü siz onu susturdunuz! Bir hata yaptığında ona bağırdınız, ona ceza verdiniz , onu dövdünüz! Çocuğun O yaşta "olgun" olmaktan başka seçeneği yoktu... Küçükken hep susturuldu şimdi de niye konuşmuyorsun diyorlar.Aslında o çocuk hiçbir zaman susmadı içinden hep çığlık attı ama siz duymadınız. Duymak istemediniz! Size göre duygular sadece size özeldir. Size göre duygular ve acılar sadece gözle görünendir. Size göre duygular yaşa bağlıdır;küçükler ve ergenler üzülemez, sinirlenemez, kendi fikirleri olamaz , kendi istekleri veya seçimleri olamaz. Hatta bazen öyle kafalara girdinizki sırf kız olduğu için kendinizce "mecburiyetler " getirdiniz. Namus namus dediniz kimiz zaman baskılarınızla kızlarınızı kendi ellerinizle yok ettiniz ,katlettiniz! Kimi zaman nefesini kesmeden özgürlüğünü bitirdiniz! Erkek çocuklarınızı kısıtlamadınız, bir yanlış yaptığında "erkektir yapar" dediniz. Sonra gittiniz yalanına ve yanlışına çocuğunuzu kurtarmak için ortak oldunuz, ona haklılık payı bıraktınız. "Aslan oğlum" dediniz onları daha da vahşileştirdiniz. Çocuktuk çocukluğumuza acımadınız! Gençtik gençliğimize, kadındındık kadınlığımıza acımadınız! Sahi biz kimiz ki?!
İnsan ve Duygular
Kalp bıraktım 💐