R. GAYE ÖNEL~KODEX
Selam.Bugün sizlere rgayeonel ‘in kalemi ile tanışma kitabım olan #kodex ile geldim.İyi ki bu kitabı okumuşum dedim.Yazarın kalemini çok beğendim.Çok akıcı ve akıllıca yazılmış bir kurguydu.Tam bir seriye giriş kitabıydı.Özellikle 80. sayfadan sonra kitap su gibi aktı.Beyin devrelerinizi yakacak bir kitaptı.Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelip olayları yavaş yavaş anlıyoruz.Karaca’nın yaşadıklarını okudukça kalbime bıçaklar saplandı.Kötü çocuk gözüyle bakılan Arem’in asıl kişiliğini okudukça ona aşık olabilirsiniz.Kitap öyle bir yerde bitti ki devamında neler olacak deli gibi merak ediyorum .Ama küllerinden yeniden doğacak ve intikam ateşi ile yanan bir Karaca’nın bizleri beklediğine eminim.Arem’e ne olacak onu da deli gibi merak ediyorum.Meraklar içerisinde bırakan bir sonla ikinci kitabı bekliyorum.Aksiyon ve sırlarla dolu bir sinema filmi tadında kitap okumak istiyorsanız bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz.
Karaca,ailesini geçirdikleri trafik kazasında kaybettikten sonra altı ay komada kalmış,sonrasında da tek akrabası olan doktor teyzesi ile yaşayan,Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisidir.(Yada o öyle olduğunu sanmaktadır).Arkadaşları ile birlikte katılmaya karar verdikleri mezuniyet balosuna giderken bir kaza geçirirler ve birinin ölümüne sebep olurlar.Ama gözlerini açtıklarında bu olayı hiç biri hatırlamamaktadır ve hayatlarına devam etmektedirler.
Bu sırada da Karaca’nın karşısına sürekli gizemli bir adam çıkmaya başlar.Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Aram Alevhan.Koruduğu gizemle birlikte devamlı Karaca’nın etrafındadır ve bir gün yaşanan bir olayın ardından Aram,Karaca’ya aslında hayatının bir yalan olduğunu fısıldamaya başlar.Onlar bir tesiste eğitilen Kodexler’dir.Ama Karaca’nın hafızası silindiği ve yerine yeni anılar yerleştirildiği için Karaca bunların hiç birini hatırlamamaktadır.Arem ise her şeyi Karaca’ya anlatıp ona geçmişini geri vermeye kararlıdır.Bu yüzden de Karaca’yı da alıp ekibiyle birlikte kaçmaya başlarlar ama kaçışları hiç kolay değildir.Çünkü tüm tesis peşlerindedir.Karaca ise kendine anlatınlanlara bir türlü inanamasa da kendine yabancı olan bu adama güvenmeyi seçer ve onları soluksuz bir yolculuk bekler