2025 14. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 00:39
Kitabı okumadan önce kitapla ilgili olumlu yorumları okumuştum ama bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim.Günlük hayatın akışında zamanla duygusuz birer robot haline geldik.Artık alarmla uyanıp işe gidiyor ardından eve gelip ,yemek vs ardından telefonlarımızı elimize alıp kaydırıyoruz.Bu kitabı okuduktan sonra uzun zamandır hissetmediğim kadar yoğun duygular hissettim.Bir insanın acısını, sevincini,heyecanını...Her türlü duyguyu yaşadım nerdeyse filmini izlesem bu kadar olmazdı. Kitabın konusu şöyle;Hitler’in Polonya’ya girmesiyle İngiltere’de savaşa dahil oluyor.Savaş sırasında Londra’da şehir merkezindeki çocuklar zarar görmesin diye kırsal kesimdeki ailelerin yanına gönderiliyor.Evde yalnız yaşayan Tom ile 9 yaşındaki Willie’nin hayatı bu sayede kesişiyor.Willie şiddete uğramış bir çocuk.Hayatı korkunç istismarlarla dolu geçmiş.Ama Tom’un yanında yeniden doğuyor.Uzun bir süre aklımdan çıkmayacak okunmaya değer bir kitap.Hatta bu kitabı kulübümüzden bir arkadaştan ödünç almıştım.Gidip bir tane de kitaplığımda olmasını istediğim için alacağım.
İyi Geceler Bay TomMichelle Magorian · Beyaz Balina Yayınları · 20181,255 okunma