Bir gece ansızın
2025 9. kitabı
Gece başlanıp sabaha kadar elinizden bırakamadığınız o nadide kitaplar vardır ya benzersiz kızımı okuma sürecim TM da böyle oldu. Annelik çocuk üzerine bir kitap okuyacağımı biliyordum ama karakterlerin hetero olduğunu bilmiyordum daha çok homoseksüel karakterlerin biri çocuk isterken diğerinin istememesi vs gibi bir tema beklemiştim. Ama kitap öyle değil ayrı ayrı ilişkilenme biçimi var iki yakın arkadaşın net bir şekilde çocuk istemediği bir durumdan diğerinin zamanla çocuk istemesi var. Tabi burada bitmiyor çocuklu karakterin yAni Alina nın hamile kalamayışı daha sonra hamilelik süreci çocuğunun çok çok nadir bir hastalıkla doğmasını Alinanın bu farklı ilişkilenme biçimlerini okurken laura karakterinin de buna paralel olarak balkonunda yavrulayan kuşlarla ve komşu çocuğu Nicolas la ilişkilenme biçimini okuyoruz. Ya ben ne diyim yazar bu kadar az sayfa ile olabilecek en çeşitli ve sağaltıcı bir kitap yazmış. Gerek Alina nın çocuklu bir kadın olması hasta doğan bir çocuklu anne olması gerek lauranın anne olmaya bu kadar uzakken yabancı bir çocukla ilişki kurması gerek şiddet faili eşini kaybeden Dorisin nefret dolu çocuğu ile olan ilişkisi gerek balkondaki kuşların yumurtası. Bilmiyorum her şey o kadar güzel o kadar destekleyici ve bir o kadar hüzünlendirici ki! Arka fonda ardı ardına öldürülen kadınlar tıp sektörünün kendi içinde ne kadar bağnaz olduğu kadın doğum da ise birinin bir dediğini diğerinin desteklememesi her an her şeyin mümkün olduğu ve dayanışmanın insana ne kadar iyi gelebileceği çok çok etkilenerek ve severek okudum. (Not lauranın torat ve burç merakı ile daha ilk sayfadan çıldırmış olabilirim sksksk)
Benzersiz KızımGuadalupe Nettel · Livera Yayınevi · 2025339 okunma