Hikmet Hükümenoğlu'nun okuduğum ilk kitap . Harika Bir Hayat 'ın tanışmama vesile olması müthiş bir şans diye düşünüyorum. Nitekim içerisinde tarih , aşk, merak ,özlem bütün duyguları kapsıyor . Kitap 1919 'da gazeteci bir baba -Veysel- ve yazar olma gayretinde olan annenin-Melek- 'harika' kızları 'Harikanın' hayatını konu alıyor. Harika farklı ruhlara ,karakterlere bürünen bir kız bazen müthiş bir şair , Harika bir istihbaratçı ,Harika bir oyuncu , Harika bir ... Harika! Demem o ki hayatı boyunca kime ,neye dokunduysa iz bırakan inanılmaz bir kadın. Başarının , çabanın , sevmenin ve sevilmenin hakkını fazlasıyla veren biri. Fakat ne annesi Melek ne de kendisinin bunu görmediği, inanmadığı bir hayatı esas alıyor kitap . Annesine karşı 'Harika' biri olmadığını anlatmaya çalışırken kendisini de buna inandıyor . Aşk ,iş ,aile vs. Hayatındaki bütün alanlarında, bütün vasıf ve sıfatlarına da bu durumu taşıyor . Kitap bu hikaye etrafında dönemin Siyasi ,Edebî , psikolojik vb. Bütün konulara de değiniyor . Bundan mütevellit o dönemlere dair bir pencere oluşuyor ,genel kültür edinmeyi sağlıyor. Hâsılı çok beğendiğim, etkilendiğim ve tavsiye edebileceğim bir kitap .
Kalplere ferahlık ve keyifli okumalar dilerim.