2025 23. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 18:11
Ayfer Tunç'un taşı sıkıp su çıkarır gibi ana kurguyla etrafında dönen olayları flulaşacak kadar birbirlerine yakın derecede anlatması hayranlık duyulası bir yetenek. Ancak Kapak Kızı'nda verilmek istenen mesajın özellikle Selda karakteri bağlamında kurgu itibariyle zayıf kaldığını düşünüyorum. Karakterlerin aynı hikayenin etrafında tesadüfle buluşması fikrinden hareket etmeseydi ortaya ne çıkardı diye sormadan edemiyor insan. Çünkü Ersin ve Şebnem'in hikayesi kitabın çatısı için yeterli bence. Diğer yandan Bünyamin'in olaya dahli Selda'dan daha yavan. Kitabın vermek istediği ana mesaj yaşamın korkaklığı ile cesurluğu arasındaki çizgilerin klasik aile mefhumunda neye denk geldiğini göstermek. Herkesin etrafında şahit olacağı benzer hikayeler vardır. Ayfer Tunç bu hikayeyi daha iyi işleyebilirmiş. Neyse ki serinin diğer kitapları var. Belki orada beklediğim çıkış vardır. Onları da okuyunca genel bir değerlendirme yapmak hatta Tunç un yazı dünyasının yıllar içindeki değişimine de göz atarak incelemek daha iyi olacak.
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma