Puan vermedi·392 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Şubat 2025 20:56 Bir gün öğle arası arkadaşımla oturuyoruz. Kitaplardan konuşuruyoruz.. Onlarca kitap okuduk, okuyoruz ama Peygamberimizin hayatıyla ilgili hiç kitap okumadık. Önemli bir eksiklik bizim için diye konuştuk. Ama okuyacaksak da güvenilir, asli bir kaynak olmalı diye düşündük. Arkadaş meraklıdır bu konulara. Siyer deyince akla gelen ilk isim İbn Ishak'dır dedi. Daha sonra ise onun kitabıni düzenleyen İbn Hişam gelir dedi. Açıkçası ilk kez duyuyordum bu isimleri. Kendi adıma önemli bir eksiklik daha. Hemen araştırdık orada. Ben düzenlenmiş olanı yani ibn Hişam'ın kitabını tercih ettim. Arkadaşım da İbn İshak'ı alacağını söyledi. Kitapları sipariş ettik. Okuyup üzerine konuşmak üzere sözleştik..
Kitabı okudum. Henüz üzerine konuşma yapamadık ama ben düşüncelerimi buraya yazmak istedim: Elbette Peygamber Efendimizin hayatını en azından çerçeve olarak herkes bilir ama ayrıntıları pek azımız biliriz. Bu kitapta ayrıntıların ne kadar değerli olduğunu, Kuranı anlamamız için bize bir ışık tuttuğunu farkediyoruz. Peki neden? Kurani Kerim'in mealini okuduğumuzda Allah tarafından insanlara gönderilen birçok mesaj okuruz fakat bu mesajlar hangi olaylar üzerine söylendi, hangi suallere cevap olarak indirildiğini bilmeyiz. İşte bu kitapta yaşanan olayları öğrendikten sonra o olay üzerine inen ayetleri de okuma fırsatımız oluyor ve taşlar yerine otuyor. Böylece anlamlı öğrenme gerçekleşiyor.
Bunun dışında Peygamber Efendimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz; o dönemi ve dönemin özelliklerini daha iyi anlayıp günümüze yansımalarını daha net görebiliyoruz.