2025 15. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2025 12:07
Caroline Wahl’ın “22 Tur” adlı kitabı, Tilda isimli genç bir kadının hayatını anlatıyor. Tilda, matematik ve yüzmeye ilgi duyan, on yaşındaki kız kardeşi Ida’ya derinden bağlı bir üniversite öğrencisidir. Alkolik bir anne ve evi terk etmiş bir babayla büyüyen Tilda, eğitimine devam ederken süpermarkette kasiyer olarak çalışmakta ve ev işlerini üstlenmektedir. Rutin yüzme seanslarında her defasında tam 22 tur yüzmektedir. Berlin’de doktora yapma fırsatı ortaya çıktığında, Tilda özgürlük ve başarı dolu bir gelecek ile küçük kız kardeşini sorumsuz annesiyle bırakma endişesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Bu duygusal karmaşa içinde, havuzda kendisi gibi 22 tur yüzen Viktor ile tanışır ve bu karşılaşma üçünün de hayatını değiştirir. “22 Tur”, aile içindeki yıkımın etkilerini ve sorumluluk ile özgürlük arasında mutluluğu bulma çabasını etkileyici bir şekilde ele alan bir roman. Kitap, Der Spiegel Çok Satanlar Listesi’nde yer almış, dört ödül kazanmış ve 500 binin üzerinde satış rakamına ulaşmıştır. Bu tarz okumalar yapmayı seven herkese tavsiyemdir.
22 TurCaroline Wahl · Yan Pasaj Yayınları · 2025154 okunma