2025 2. kitabı
Risale-i Nur dersleri Birinci söz : "أ" harfi yüce Allahın birliğini temsil eder mahiyettedir. "ب" harfinde ise varlık ve kudreti sonsuz olan Allahın bilinme arzusu neticesinde kainat ve insan oğlunu “var” etti. "ب” harfinde yatay düzlemdeki ”أ" harfi Allahın sonsuz kudretini, harfin altındaki nokta ise bütün mevcudu temsil eder. Başka bir mana itibari ile harfin altındaki. Efendimiz’i işaret eder. Başlangıç “ب" harfi ile başladığından Üstad Risale-i Nurlara “ب" harfi ile başlar. Üstad’ın başlangıçta “ Bil ey nefsim” hitab ile başlamasının hikmeti, öncelikli muhatap olarak nefsini kabul etmesindendir. Bu metodoloji ile Üstad, bütün Risale-i nuru anlatırken belki de bize “Bir hakikati anlatırken öncelikli muhatap olarak kendi nefsimizi almamızın bir dersi”ni verir. Anlatıcı-dinleyici ilişkisi içerisinde insan kendini öğretici konumunda değil öğrenen konumunda görmelidir. Çünkü kainat bir mektep, insanoğlu ise talebedir. Bu sebep nedir ki Bediüzzaman kendini Risale-i Nur’un talebesi olarak kabul eder. Bunun bir diğer hikmeti şudur: Kendi nefsini ikna edemeyen başkasının nefsini ikna edemez
SözlerBediüzzaman Said Nursî · Söz Basım Yayın · 20126,8bin okunma