2025 5. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 22:22
Ayfer Tunç harika bir gözlem yeteneğine sahip ve bu gözlemlerini de kaleme ustaca dökebilen bir yazar. Bu sebeple kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum. karlı bir kış günü Ankara'nın bozkırından İstanbul'a giden trenin içinde yaşanıyor olaylar. Aslında böyle söylemek birazcık sığ bir yorum oluyor çünkü olaylar 13 saatlik yolculuğun içinde -tren kardan dolayı Eskişehir'de durmak zorunda olduğu için 13 saat-geçiyor gibi görünse de aslında geriye dönüş tekniği ile kahramanların iç dünyalarına,yaşadıklarına da yönelerek okuyucuya uzun bir zaman aralığı sunuluyor. Roman kahramanları; garson Bünyamin, radyo spikeri Selda ve banka müfettişi Ersin. Bu birbirinden bağımsız kişileri birbirine bağlayan ve olayları onun ağzından dinleyemediğimiz yalnızca bu kahramanlardan şahit olarak hayatını öğrendiğimiz biri daha var o da Şebnem. Nam-ı diğer "Ayın kızı Şebnem". Şebnem bir erkek dergisine verdiği pozlarla bu saydığım kahramanların hayatlarına öyle bir tokat atıyor,öyle bir sarsıyor ki bu zamana kadar yaşadıklarının aslında ne kadar yanlış ne kadar korkakça olduğunu ve ne kadar bir şeylerden kaçarak yaptıklarını fark ediyorlar. Evliliklerle, ilişkilerle yaşanılanlarla,baskıladıklarımızla,gizlediklerimizle ve bunun insana yaşattıkları ve yansıttıkları ile ilgili güzel hisli ve derin bir roman.
1K
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma