Arşimed. Yerkürenin dışında bir dayanak bulsaydı, dünyayı yerinden oynatabileceği bir yöntem bulmuştu. Fakat o bunu gerçekleştirme hayalleri kurarken, bir savaş sırasında bir asker öldürdü onu. Daha sonra, yine eski çağda büyük sultanları İskender, Asya'nın büyük bir bölümünü fethetti. Evet, egemenliğini bütün dünyaya yaymak istiyordu; ama alkolden öldüğünde yaşı Ömer Hoca'dan biraz daha fazlaydı.
Sayfa 160 - Yurt Yayınları·Kitabı okudu
Batlamyus,un cetvelinin hatasını bulmuştu Yani devrin önde gelen astroloji ve matematik dehası Düşünsenize meleklerin bacaklarını izliyor diye rasat kulesini yıktılar O dönem Güneş sisteminin birebir aynısını yapmıştı çünkü bunu gören şehir İstanbul'un şeytan icadı olduğunu düşünüyordu tabii yine o dönem çabuk gaza gelen hak vardı aynı şey işte selçuklunun sonlarına doğru Osmanlı'nın sonra da aynı oldu umarım . Böyle sonlar görmeyiz ama bizim sonumuz da buna yaklaşıyor gibi
Önceki 1 yanıtı göster
Rojarya
Rojarya
Ben en çok yaseminine üzüldüm Eşine yıldızları takip edebiliyor ama onlara hükmedemiyor sonunda buldu ama kavuşamadan kollarında can verdi .