Merhaba arkadaşlar The Kitap Yayınları 'dan muhteşem bir kitapla geldim, bugün de sizlerle 1979 yılına gidiyoruz. Gazetecilik dünyasının sarsıcı haraketli günlerine hırslı ve tehlikeli ortamına şahit oluyoruz. Ve tüm bunların içerisinde bir kadının mücadelesini okuyoruz. Gerilim, polisiye kitaplarına hayran olan herkesin bayılarak okuyacağına eminim olduğum bir dünyanın kapısını aralıyor bizlere.
Allie arkadaşları tarafından önem verilmeyen küçük haberlere gönderilen bir gazetecidir kendisini ön plana çıkarmak ve yapılan haksızlıklara tepki olması için büyük haberler peşinde koşup mücadele etmektedir ve aradığı bu fırsatı meslektaşı Danny sayesinde elde eden Allie Danny ile tehlikeli ve zorlu bir haberin düşer. Bu haber Allie için avantaj olduğu kadar Danny içinde bir o kadar dezavantaj'dır çünkü işin içinde abisi de vardır. ortaya çıkaracağı gerçekler ile abisinin de zor durumda kalma ihtimali vardır.
Danny ailesini ziyaret ettiği bir günde abisi ile arasında geçen konuşma sonrası ondan şüphelenmiş ve şüphesinin peşine düşerek bir gün gizlice abisinin ofisine girip bazı kağıtlar bulmuştur. Bulduğu kağıtlar da yolsuzluk yapıldığına dair belirtiler vardır hakkında araştırma yapmaya başlayan Danny araştırmasını derinleştirdikçe çok başka belgeler elde eder ve yolsuzluğa karışan isimleri tespit etmeye başlar. Araştırması derinleştikçe yardım alması gerektiğine karar verir bu karar sonucu Allie'den yardım ister ve onların tehlikeli ve gerilim dolu yolculukları başlar. Bu haberin arkası sıra gelen başka bir haber, planlanan bombalı saldırılar, ortadan kaybolan şüpheli, işlenen bir cinayet ve bu cinayetin peşine düşen Allie.
1979 bizlere iki gazetecinin mücadelesi dışında gazetecilik dünyasının rekabetçi tehlikeli ortamını gösterirken bir yandan da dönemin siyasi gelişmelerini gösteriyor o zamanların ruhuna yakından şahit olma fırsatı bulurken toplumsal olaylarına da tanıklık ediyoruz.