Ruhların Savaşı
2025 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2025 16:49
Ben bu yazarın kalemine aşığım. Kolay kolay bir yazarın kalemine aşık olmam da. Betimlemelerin gerektiği yerde gerektiği kadar yapılması, duyguların bize sanki biz o karaktermişiz gibi şekillenmesi, karakter yelpazesi, diyaloglar, davranışlar, seçimler, aşkın hem olayların önüne geçmemesi hem de ailesinden ve kendisinden önemli bir sıraya koymaması, mantık hatasının olmaması, benzetmelerin çok hoş ve tuhaf olması, gerçek hayattaki olayları çarpıtarak kitaba aktarması, hayal gücünün bambaşka bir boyutta olması, fotoğraflar kısacası kitapla alâkalı her şey mükemmeldi. Sadece hangi karakterin bize ihanet edeceği çok belliydi. Ama buna rağmen bile çok iyiydi. Zaten ilk iki kitabı da çok beğenmiştim, bu kitapla birlikte yazardan okuduğum kitapların hepsine çok yüksek puanlar vermiş oldum. Özetle bu seriyi okumanızı tavsiye ederim. Sadece 13 yaş ve üzeri kişilere öneririm. Karakterlerin hepsi olması gerektiği gibi davranıyordu. Enoch, huysuz biri gibi görünse de en gerçekçi konuşanlardan biriydi. Emma, yaşının ağırlığı nedeniyle mantıklı kararlar verebiliyordu. Bronwyn, annelik iç güdüsüyle herkesi korumaya çalışıyordu. Bayan Peregrine, kaç yıllık ailesi olan çocukların üzüntüsünü boş vermeyip her şeyi yapabilecek potansiyele sahip birisiydi. Ve ben bu kitapta geçen, düşman tarafından olmayan, herkesi çok seviyorum. Eğer ki okursanız sizin de seveceğinizden eminim.
Ruhlar KütüphanesiRansom Riggs · İthaki Yayınları · 20182,092 okunma